Povestea lui Andrei Rațiu, integralist în victoria cu Ucraina: „Părinții au plecat în Spania pentru o viață mai bună” / Motivul pentru care s-a vopsit albastru în cap

Povestea lui Andrei Rațiu, integralist în victoria cu Ucraina: „Părinții au plecat în Spania pentru o viață mai bună” / Motivul pentru care s-a vopsit albastru în cap
Foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin

Andrei Rațiu, fotbalistul lui Rayo Vallecano, a fost integralist în victoria obținută de România cu Ucraina, scor 3-0, în prima etapă a Grupei E de la EURO 2024.

Părinții lui Andrei Rațiu au plecat în Spania „pentru o viață mai bună”

Fundașul a vorbit despre copilăria sa într-un interviu acordat în 2021 pentru ProSport.

„Primele mele amintiri sunt cu bunicii mamei. Aveam 4 ani când am rămas cu fratele meu, cu doi ani mai mic, la Aiud. Părinții au plecat în Spania pentru o viață mai bună, cum se spune. Mai veneau uneori să ne vadă.

Am făcut în țară doar grădinița și clasa I. Apoi, când eu aveam 6 ani, mama și tata ne-au adus cu ei în Spania, pe mine și fratele meu. În Aguaviva, o localitate cu vreo 600 de locuitori, din Teruel, Aragon.Tata muncea în construcții, iar mama în bucătăria unui restaurant. Prima amintire din fotbal o am totuși din țară, unde băteam mingea pe stradă în Aiud.

Am făcut doi ani fotbal în sală! Futsal! Așa am fost remarcat de Andorra CF, un club de fotbal la vreo 30 km distanță de casă. Tot din Teruel, nu Andorra din Principat! M-am bucurat tare că pot începe fotbalul în Spania, dar pentru familie a fost tare greu. Mama mă ducea și mă aducea de la antrenamente zi de zi, 30 de kilometri, se chinuia mult”, declara Andrei Rațiu.

De ce s-a vopsit albastru în cap

Coafura inedită a internaționalului român a fost remarcată și de Corriere della Sera.

„Vă mai amintiți de România la Cupa Mondială din 1998? Gheorghe Hagi și restul echipei cu părul aurit au reușit să treacă de grupa cu Anglia, Columbia și Tunisia. Douăzeci și șase de ani mai târziu, istoria se repetă (mai mult sau mai puțin) la România-Ucraina, primul meci al celor două naționale la Euro 2024: Andrei Florin Rațiu (25 de ani, fundaș dreapta) afișează un păr albastru singular pe teren. Poate un omagiu adus acelei echipe, ultima capabilă să joace o Cupă Mondială.

Dar există și mai multe lucruri în spatele ei, și anume viteza sa mare. De fapt, părul albastru amintește de Sonic, ariciul imaginar care a depășit și el viteza sunetului în jocurile video din anii 1990.

A fost o alegere făcută de jucător după salvarea obținută cu Rayo și calificarea la Euro 2024, obținută la 8 ani de la ultima oară, prin clasarea pe primul loc în Grupa I”, au afirmat jurnaliștii italieni, citați de G4Media.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România
19:29 - Gorj: Școală și grădiniță modernizate cu 1 milion de euro, ținute închise. Care este explicația primarului
19:28 - Există sau nu o înțelegere între PSD și AUR? Laurențiu Gîdei: Cred că lucrurile au mers prea departe. Cei doi care au lansat astfel de supoziții sunt niște amatori ai politicii, niște iresponsabili (VIDEO)
19:06 - 100% Schengen, doar în 2025
19:03 - Nicușor Dan a explicat cum se împart banii între PMB și primăriile de sector și de ce are nevoie de o sumă mai mare la Primăria Generală / Răspunsul său, întrebat de un bucureștean dacă „vrea să fie dictator” (VIDEO)