Călin Popescu Tăriceanu: Politicienii care și-au anunțat candidatura la alegerile locale sunt tranșați de DNA (VIDEO)

Călin Popescu Tăriceanu: Politicienii care și-au anunțat candidatura la alegerile locale sunt tranșați de DNA (VIDEO)
Foto: suceavanews.ro

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că în ultimul timp, politicienii care și-au anunțat candidatura la alegerile locale din vară sunt tranșați de DNA, mulți dintre ei fiind chiar scoși din lupta pentru un fotoliu la primărie.

„N-am văzut multe comentarii că evit să mă duc la DNA. Chiar după ce am fost la DNA am dat o declarație foarte clară în această privință. Nici planurile nu mi le schimb, nici atitudinea politică de a sancționa derapajele de la statul de drept. Militez în politică liberală de 27 de ani pentru a apăra drepturile și libertățile cetățenilor. Nimic nu mă va face să renunț. În privința candidaturii și problema procesului domnului Dragnea, nu pot să fac decât o singură remarcă: Din experiența mea politică, la început când am avut discuții cu partidel partenere, ne întrebau cum organizăm campania electorală și ce înseamnă ziua alegerilor. Partidele aduc electoratul la vot. La noi e cu totul altceva. Mie mi se pare că DNA în România își pierde vremea cu lucruri mărunte. Ar trebui să se ducă în SUA unde ar trebui să-i aresteze pe toți, să-i adune și să-i și împuște nejudecați. L-am observat pe Orban candidtaul PNL la Primăria Bucureștiului pentru ce a fost reținut și acuzat?” , a spus Tărcieanu la o emiusne televizată, potrivit psnews.ro.

Călin Popescu Tăriceanu: Politicienii care și-au anunțat candidatura la alegerile locale sunt tranșați de DNA

#DIRECT_ONE_gjlmub#

Acesta a precizat că în România sunt interferențe puternice în jocul democratic, făcând o comparație cu modul în care se desfășoară campaniile electorale în Statele Unite.

„Orice campanie electorală în SUA, bugetele de campanie se cifrează la ordinul miliardelor de dolari. Practica e de a strânge fonduri de la donatori, sponsori. Și în România e o lege care permite acest lucru, nu văd unde este ilegalitatea. Noi trăim într-o perioadă de excese permanente care au un singur efect. În loc să lăsăm electoratul să decidă, această selecție e făcută de instituții nedemocratice și care interferează în jocul democrativ.” , a adăugat acesta.

Președintele Senatului a declarat că nu este de acord cu părerea președintelui Iohannis cu privire la încrederea exprimată în buna desfășurare a luptei anticorupție.

„Domnul președinte face niște aprecieri pe care nu le împărtășesc deloc. Eu nu consider că sunt vizat de această luptă împotriva corupției. Sunt prea multe coincidențe. Domnia sa văd că e foarte liniștit, i se pare că totul este perfect. Poate că o să vadă realitatea. Dacă aș fi singular în această apreciere, nu sunt singular. Există societatea civilă care reacționează din ce în ce mai puternic, asociații străine, ONG-uri c are contabilizează același lucru, ineficiențe, abuzuri, nu mai vorbesc de această campanie electorală bulversată. (…) Noi nu vorbim de oprirea luptei împotriva corupției. ”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`