Pizza este unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare, iar la un meci este un preparat ideal. Dacă ești un fan al pizzei, dar vrei să optezi pentru o variantă mai sănătoasă, iată trei idei delicioase pe bază de legume.
Vinetele se taie rondele, în rondele de 1 cm lățime. Se presară peste ele sare și se așează într-o sită, peste care așezăm o farfurie sau ceva care să exercite presiune. Astfel, vinetele vor pierde o parte din ceea ce le face mai greu digerabile, dar și apa în exces. Este suficient să le ținem o jumătate de oră, însă dacă se poate și mai mult este cu atât mai bine.
După ce vinetele sunt gata, se așează într-o tavă metalică care merge la cuptor, tapetată cu hârtie. Se coc câteva minute, nu mai mult de 5, la aproximativ 180 grade, până se usucă, potrivit g4food.
După ce se scoate tava din cuptor, se picură ulei peste feliile de vinete și se adaugă sos de roșii. Peste sosu de roșii adăugăm mozzarella rasă sau tăiată cuburi foarte mici. Se bagă iar în cuptor 2-3 minute și sunt gata.
Dovlecii trebuie tăiați ca și vinetele, rondele, puțin mai subțiri de 1 cm. Îi presărăm cu puțină sare și îi lăsăm să se scurgă. Ulterior, trebuie trecuți prin ulei, într-un wok sau o tigaie anti-aderentă. Sunt gata în momentul în care au prins puțină culoare.
Înainte să se răcorească, așezăm feliile în cuptor la fel ca pe cele de vinete și așezăm direct peste ele sosul de roșii și mozzarella.
Primul pas este să îi fierbem pe jumătate, în coajă. După ce s-au răcit, se curăță și se taie felii de aproximativ 1 cm. Se așează pe o tavă cu hârtie în cuptor și se adaugă peste ei ulei, sos de roșii și mozarella.