Rareș Bogdan, despre prezidențiale: Decidem oficial în două săptămâni. Oricine va candida împotriva lui Nicolae Ciucă va pierde / PNL nu părăseşte guvernarea

Rareș Bogdan, despre prezidențiale: Decidem oficial în două săptămâni. Oricine va candida împotriva lui Nicolae Ciucă va pierde / PNL nu părăseşte guvernarea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, a declarat că liberalii vor decide oficial candidatul la președinție în următoarele două săptămâni. Bogdan s-a arătat convins că acesta va fi Nicolae Ciucă, liderul PNL, care sigur îl va învinge în turul doi pe social-democratul Marcel Ciolacu.

Rareș Bogdan, despre rezultatul alegerilor locale

„Partidul Naţional Liberal se întâlneşte mâine la Poiana Braşov, la ora 11,00 cu toţi preşedinţii de organizaţii pentru a face o analiză asupra alegerilor, pentru a vedea exact ce s-a întâmplat, pentru că am pierdut câteva preşedinţii de Consilii Judeţene, cum e Suceava, Maramureş, Timiş sau Prahova sau Caraş Severin, în schimb am luat primari foarte mulţi, adică la Suceava am luat 50 de primari, la Prahova – 55 de primari, la Maramureş – 44 de primari, la Timiş – 58 de primari.

Deci, practic nu poţi să vorbeşti de pierderea judeţelor în integralitate, pentru că avem foarte multe primării câştigate”, a declarat Rareş Bogdan, potrivit Agerpres, întrebat cum va reacţiona PNL dacă PSD se va înţelege cu Mircea Geoană pentru alegerile prezidenţiale.

Acesta a mai precizat că PNL își va decide oficial candidatul la prezidențiale în următoarele două săptămâni, congresul urmând a avea loc până pe 10 iulie, iar „candidatul este Nicolae Ciucă”.

Rareş Bogdan: PNL nu pleacă de la guvernare

Întrebat dacă PSD îl va susţine pe Nicolae Ciucă la prezidenţiale, Rareş Bogdan a spus: „Vom sta de vorbă cu delicateţe, onoare şi respect cu colegii noştri de guvernare”.

„Le vom transmite încă o dată că PNL nu părăseşte guvernarea şi continuăm actul de guvernare în beneficiul românilor, pentru atragerea de bani europeni, investiţii şi pentru creşterea economică serioasă şi nu se pune problema, în niciun caz, ca PNL să părăsească guvernarea, dar PNL va avea candidat propriu. Sigur, că am fi foarte încântaţi ca PSD să-l susţină pe domnul general Nicolae Ciucă pentru preşedinţia României. Ar fi o chestiune firească, dar nici nu putem să le impunem social democraţilor să nu aibă candidat, dacă domniile lor doresc acest lucru”, a adăugat Bogdan.

Legat de posibilitatea ca Mircea Geoană, susţinut de PSD, să-l învingă pe Nicolae Ciucă, Bogdan a explicat: „PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile. Inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. 60% din votanţii români sunt votanţi de dreapta. Se dovedeşte extrem de clar acest lucru. Deci, dacă domnul Geoană sau domnul Ciolacu, domnul Grindeanu, domnul Tudose sau altcineva candidează la preşedinţia României, în turul doi oricare dintre aceştia pierde alegerea în faţa reprezentantului dreptei, respectiv domnului Nicolae Ciucă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)