Radu Mihaiu: În Sectorul 2, sunt cazuri de cumpărare de voturi, de buletine preștampilate. Sute de voturi au dispărut pur și simplu. Toni Greblă (AEP) încearcă să mușamalizeze aceste fraude electorale (VIDEO)

Radu Mihaiu: În Sectorul 2, sunt cazuri de cumpărare de voturi, de buletine preștampilate. Sute de voturi au dispărut pur și simplu. Toni Greblă (AEP) încearcă să mușamalizeze aceste  fraude electorale (VIDEO)
Radu Mihaiu, primarul USR al Sectorului 2. Sursa foto: Radu Mihaiu / Facebook

Radu Mihaiu (USR), primarul în exercițiu al Sectorului 2 și candidat pentru aceeași funcție, a declarat joi, pentru B1 TV, că a identificat noi dovezi de fraudă în alegeri, una dintre ele chiar pe site-ul Autorității Electorale Permanente (AEP), condusă de Greblă. Mihaiu a mai spus că Greblă pur și simplu încearcă să acopere aceste fraude, în loc să se asigure că procesul electoral e corect.

Primarul deja a depus plângere penală privind „coruperea alegătorilor” în mai multe secții de votare din Sectorul 2.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV.

Radu Mihaiu: Greblă mușamalizează fraudele electorale

„Au fost cazuri pe care le-am documentat și le documentăm în continuare de cumpărare de voturi, de oameni care primeau bani pentru a arăta poză cu buletin votat cu PSD. Documentăm și am trimis o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

De asemenea, acele situații în care alegătorii au primit buletine de vot preștampilate. Le-am documentat și pe acestea. Sunt și alte fraude în procesul electoral.

Se va adăuga o altă plângere pentru că azi avem o dovadă a unuia dintre reprezentanții noștri în secțiile de votare că pe site-ul AEP a fost încărcat un proces verbal dintr-o secție de votare cu o semnătură care nu era a reprezentantului nostru. Deci el spune că nu a semnat acel proces verbal și semnătura nu e a sa. Asta e foarte grav.

Înseamnă că dl Greblă (șeful Autorității Electorale Permanente – AEP, apropiat de PSD) încearcă să mușamalizeze fraudele electorale, încărcând în sistemul de la AEP procese verbale false. E fals în înscrisuri oficiale și e faptă penală”, a declarat Radu Mihaiu.

Mihaiu acuză furtul a sute de voturi

Acesta a mai spus că acum diferența dintre el și Rareș Hopincă (PSD), principalul său contracandidat, e de 270 de voturi.

„Dar avem 504 voturi documentate dispărute din urne, furate din urne!

Secția 195 de pe Dimitrie Pompeiu e o secție în care s-au prezentat 922 de alegători și pentru primar s-au găsit în urnă 779 de voturi. Aceiași 922 de alegători la Consiliul Local au votat 888. Aceste cifre nu se corelează! La primar au dispărut 143 de voturi, al Consiliul local 31 de voturi. Sunt câteva secții documentate de unde au dispărut voturi și am cerut renumărare la Biroul Electoral de sector. Încă nu ni s-a dat o rezoluție pe această renumărare. Biroul Electoral de sector nu a decis în privința renumărării.

Dovezile sunt pe site-ul AEP. Din punctul meu de vedere, pe site-ul AEP e foarte clar că s-au furat voturi. Dacă au intrat în urne 922 de voturi și la final se raportează 779, e clar că s-au furat, nu? Sau ce s-a întâmplat cu acele voturi? Să le renumărăm, poate le-a uitat cineva într-un colț și nu le-a pus la numărătoare. Să renumărăm și dacă nu există nici la renumărare, atunci, din punctul eu de vedere, sunt suficiente motive pentru anularea aleegrilor și refacerea lor”, a mai declarat Radu Mihaiu, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)