Sora lui Vlad Babașa îi ia apărarea artistului huiduit pe scena concertului Coldplay: Credeți că tonul pielii mai închis la culoare vine la pachet cu un scut mai puternic

Sora lui Vlad Babașa îi ia apărarea artistului huiduit pe scena concertului Coldplay: Credeți că tonul pielii mai închis la culoare vine la pachet cu un scut mai puternic
Sora lui Vlad Babașa îi ia apărarea artistului, sursă foto: Facebook

Sora lui Vlad Babașa îi întreabă pe cei care i-au huiduit fratele care a cântat pe scena concertului Coldplay dacă, în România anului 2024, încă mai au senzația că au dreptul să-l jignească pe artist doar pentru că e de etnie rromă.

Nu este prima dată când ne lovim de așa ceva

„Am zis sa scriu și eu câteva lucruri care-mi trec azi prin minte..
Credeți ca tonul pielii mai închis la culoare vine la pachet cu un scut mai puternic care sa facă față rasismului, discriminării și urii voastre. Nu-i nimic, asta nu este prima dată când ne lovim de așa ceva…

Eu și fratele meu muncim pe rupte ca să reușim ca oameni, muncim cu oameni și pentru oameni, prin muzică, teatru, artă, implicându-ne in comunitățile noastre.

Eu petrec zeci de ore cu tineri din comunități marginalizate, lucrez și vorbesc cu copii și tineri despre curaj, ii învăț despre empatie, prietenie, exprimarea liberă si căutarea potențialului lor artistic.

De câțiva ani mă implic in mediul social, m-am întors recent dintr-o vizita de studiu din Norvegia unde am mers sa învăț despre drepturile omului, despre drepturile femeilor, despre tineri, într-o țara care funcționează pe concepte ca încredere, sustenabilitate și comunitate.

Vlad Babasa este un artist! Nu doar prin ceea ce face, ci și prin felul in care gândește, bunătatea și talentul lui l-au adus la nivelul la care este. Fratele meu și-a descoperit pasiunea de mic, și-a dat seama de la o vârsta foarte fragedă de iubirea pentru muzică, de impactul pe care îl poate avea asupra oamenilor.

A studiat câteva instrumente și a apoi a ales să fie solist, să compună, să își scrie singur muzica și a ales să facă asta cu bucurie și cu sufletul curat, să muncească să fie din ce in ce mai bun.

Eu și fratele meu nu luptam cu oameni ca voi, cu răutăți, nu ne dorim succesul cu orice preț. Muncim la noi, la limitele noastre, cu fricile si cu propria persoană, pentru ca ne-am dat seama că lupta nu e cu ceilalți, ci cu noi înșine, ghidați de Dumnezeu.

Voi ce ați realizat in viața? Ce vă place, ce nu vă place? Va cunoașteți pe voi? Conștientizați viața din voi? După ce va ghidați?
Eu înțeleg ca nu v-ați așteptat la acest moment, dar dacă in Europa avem reputația proasta pe care o avem, voi nu ați făcut altceva decât sa o întăriți.

Vlad Babasa ești cel mai bun frate de pe pământ si te iubesc mult de tot! 💛”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:58 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Sfaturi pentru această perioadă – Să ne facem utili celorlalți și să dăm ascultare vocii noastre interioare (VIDEO)
23:32 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Traversăm o perioadă portal. Trebuie să începem de la zero într-un domeniu în care nu am funcționat la adevăratul nostru potențial (VIDEO)
22:57 - Tudor Giurgiu vrea să realizeze un film despre Nadia Comăneci pentru 2026, la 50 de ani de la Olimpiada din Montreal: „Am vorbit cu ea şi e foarte încântată”
22:25 - Cod portocaliu de ploi şi vânt pentru Bucureşti şi Ilfov. Recomandările autorităților dacă te prinde furtuna pe stradă
21:53 - Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: „Vine apa abundentă, se întâmplă toate nenorocirile”
21:16 - Cozi imense la moaștele Sfintei Parascheva, deși pelerinajul începe peste 10 zile: „Mulțumesc la Dumnezeu că îmi este fata bine! M-am întors să îi mulțumesc pentru tot!”
20:38 - Vine „un ciclon format de un curent de aer polar maritim”, arată un document intern al Poliției Române. Angajaților li se cere să scoată calculatoarele din priză
20:11 - Mamă şi fiu, cercetaţi pentru tentativă de omor după ce au bătut crunt un bărbat. Victima strângea PET-uri și a fost lovită pentru că umbla în tomberoane
19:40 - Lasconi (USR): Să nu ne lăsăm păcăliți de „cearta” dintre PSD și PNL. Ciucă și Ciolacu dansează în continuare pe muzica lui Iohannis
19:18 - Constanța: Polițist beat, implicat într-un accident. O tânără și un copil de 2 ani au ajuns la spital