Pepenii de Dăbuleni au apărut în piețele din Capitală. Cât costă un kilogram

Pepenii de Dăbuleni au apărut în piețele din Capitală. Cât costă un kilogram
Sursa Foto: Freepik.com

Pepenii din Dăbuleni au apărut deja în piețele din București. Pofticioșii trebuie să știe că anul acesta vor plăti mai mult pentru un kilogram de pepene decât anul trecut.

Cu cât se vinde kilogramul de pepene de Dăbuleni

Când vine sezonul pepenilor, românii aleg din ce în ce mai mult să-i cumpere pe cei de Dăbuleni și de la adevărații producători, întrucât au mai multe vitamine și gustul este inconfundabil. De obicei, acest soi de pepene este mai dulce și mai copt decât cel dintr-o recoltă obișnuită.

Chiar dacă România s-a confruntat cu un val de căldură, care a provocat secetă, prima recoltă de pepeni de Dăbuleni au apărut în piețele din București cu aproximativ două săptămâni mai devreme decât în 2023, scrie Fanatik.

Producătorii își descriu pepenii ca fiind „dulci ca mierea”, după ce i-au degustat. Anul acesta, prețurile sunt mai mari decât în 2023. În engross, un kilogram de pepene de Dăbuleni se vinde cu 4 lei.

„Odată ce ai ajuns cu lubenița în piață în trei zile dacă nu ai dat-o deja începe să se strice pentru că nu îi stropim decât pentru strictul necesar. Noi nu băgăm decât îngrășământ proaspăt.

Cei care vor să mânănce un pepeni de Dăbuleni trebuie să scoată din buzunar în jur de 35 lei”, a spus unul dintre producători.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`