Ingredientul banal cu care trebuie să hrănești găinile ca să facă mai multe ouă. Toată lumea îl are în casă

Ingredientul banal cu care trebuie să hrănești găinile ca să facă mai multe ouă. Toată lumea îl are în casă
Foto simbol: Pixabay

Când vine vorba despre găini, există un ingredient banal pe care oricare gospodar îl poate da păsărilor, dacă dorește ca acestea să producă cât mai multe ouă.

Drojdia, foarte utilă pentru găini

Drojdia, un ingredient pe care îl putem găsi în mai toate casele din țara noastră, poate ajuta găinile să producă mai multe ouă. Motivul pentru care acest produs poate avea acest efect surprinzător este faptul că drojdia conține atât acizi grași, cât și proteine, ambele fiind foarte utile pentru păsări.

În plus, simpla drojdie poate face ouă cu o coajă ceva mai tare, astfel că nu se vor mai sparge la fel de ușor. Iar acest ingredient banal nu este util doar din acest motiv.

Drojdia poate ajuta găinile să aibă un sistem imunitar mai puternic, iar dacă păsările noastre par prea slabe, acest ingredient le poate ajuta să crească în greutate.

Este foarte important să nu exagereze administrarea drojdiei. Dacă găinile mănâncă prea multă drojdie, este posibil ca acestea să înceapă să se confrunte cu diaree, inflamații ale încheieturilor, cât și cu un comportament mai agresiv, ce poate include canibalism.

Astfel, trebuie avut grijă ca drojdia să nu depășească 6% din dieta găinilor, pentru ca acestea să nu înceapă să se confrunte cu diverse efecte negative.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`