Cum va fi vremea joi, 13 iunie 2024. Zonele în care sunt anunțate ploi, vijelii și căderi de grindină

Cum va fi vremea joi, 13 iunie 2024. Zonele în care sunt anunțate ploi, vijelii și căderi de grindină
Foto simbol: Pixabay

Ziua de joi, 13 iunie 2024, aduce ploi zgomotoase. În regiunile sudice sunt anunțate vijelii și căderi de grindină. Temperaturile vor fi o idee mai mici decât ieri, nemaifiind caniculă, însă căldura va fi în continuare sufocantă. Maximele vor fi de 34 de grade la umbră.

Vremea în România, joi, 13 iunie 2024

În Dobrogea și în Bărăgan, atmosfera va fi însorită. În comparație cu zilele trecute, temperaturile vor fi mai mici, dar în Bărăgan se vor înregistra tot 33 de grade. Spre seară sunt așteptate câteva ploi.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei vremea va fi instabilă. În unele momente ale zilei, atmosfera va fi însorită, dar sunt așteptate și câteva ploi. Maximele se vor opri la 30 de grade.

În partea de nord a Moldovei și în Bucovina, temperaturile nu vor depăși 26 de grade. Sunt așteptate ploi în cantități însemnate într-un timp foarte scurt.

Cel mult 24 de grade se vor înregistra în nordul Transilvaniei și în Maramureș, unde instabilitatea va persista joi, 13 iunie. Sunt anunțate averse cu tunete și fulgere.

Ploi și fenomene severe sunt au fost anunțate în ținuturile vestice. Cu toate acestea, vor fi și momente însorite. Maximele se vor opri la 25 de grade.

Și în Transilvania se mai răcorește. Aici, termometrele vor indica 25 de grade după prânz. Vor fi perioade cu ploi torențiale, însoțite de descărcări electrice.

Temperaturile scad și în Oltenia. Cel mai cald va fi la Slatina, unde termometrele vor înregistra 32 de grade. Și aici sunt anunțate averse zgomotoase, însoțite de vijelii și căderi de grindină.

În sudul Munteniei, maximele vor atinge 33 de grade. De la amiază pot apărea ploi torențiale, cu tunete, fulgere, vijelii și grindină, scrie Stirile Pro TV.

Cum va fi vremea în București

În Capitală, vremea va fi în continuare călduroasă. Maximele vor atinge 34 de grade, iar spre seară sunt așteptate câteva reprize de ploaie. La noapte, minima va fi de 19 grade.

Cum va fi vremea la munte

La munte, atmosfera este instabilă, iar temperaturile mai scad în comparație cu zilele trecute. Și aici sunt așteptate averse zgomotoase, care vor aduce peste 50 de litri de apă pe metru pătrat.

Vremea la mare

Până după-amiază, vremea la mare va fi frumoasă, pentru că după vor apărea câteva averse cu tunete, fulgere, vânt puternic și grindină. Maximele vor atinge 27 de grade.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`