Romașcanu: Alegerile de duminică au arătat că PSD e cel care are cea mai mare tracțiune în coaliție. Candidatul PSD va câștiga prezidențialele indiferent cine mai intră în turul 2 (VIDEO)

Romașcanu: Alegerile de duminică au arătat că PSD e cel care are cea mai mare tracțiune în coaliție. Candidatul PSD va câștiga prezidențialele indiferent cine mai intră în turul 2 (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat că alegerile de duminică au demonstrat că PSD e principala voce în coaliția de guvernare. Potrivit acestuia, candidatul social-democrat va câștiga prezidențialele indiferent cu cine va lupta în turul al doilea.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Romașcanu, despre prezidențiale: E complicat, sunt multe variabile

Întrebat despre eventualul tandem Ciolacu (premier) – Geoană (președinte), Romașcanu a răspuns: „N-am cum să comentez o eventualitate apărută pe surse, e unul din cele două milioane de scenarii pe care le-am văzut în spațiul public. Deocamdată avem aceste ședințe pe care le alteptăm cu toții și vedem ce rezultă de acolo. Poate că aceste alegeri europarlamentare ne arată că drumul corect e un drum comun, că PSD e cel care are cea mai mare tracțiune. Dacă nu, fiecare o să meargă cu candidatul lui și sigur că se vor lua decizii politice pentru optimizarea șanselor”.

„Dacă pentru alegerile prezidențiale PSD va avea candidat, și în proporție de 100% va avea, va trebui pregătită agenda pentru congresul care va alege acest candidat. Sunt foarte multe variabile acum și e foarte complicat să dai sentințe, oricât de dornic ar fi publicul să afle”, a continuat Romașcanu.

Cum aflăm candidații la prezidențiale? Pas cu pas!

Acesta a precizat apoi că una dintre variabile e dacă PNL acceptă să-l susțină pe Ciolacu la prezidențiale și e „una dintre cele mai importante” avriabile.

Lucian Romașcanu s-a referit și la declarațiile de azi ale lui Nicolae Ciucă, privind eventuala schimbare din nou a datei prezidențialelor, ca fiind „luări de poziții contrare unor discuții din coaliție”.

„E un joc politic interesant, probabil că e unul din jocurile politice cele mai urmărite de oameni, cele legate de prezidențiale, dar trebuie să le luăm, cum spunea cine spunea ”pas cu pas””, a continuat social-democratul.

În final Lucian Romașcanu s-a arătat „convins” că „PSD va câștiga indiferent cu cine va intra în turul 2”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`