Începe procesul exploziei de la Crevedia. Pentru ce acuzații vor răspunde cei doi inculpați

Începe procesul exploziei de la Crevedia. Pentru ce acuzații vor răspunde cei doi inculpați
Sursa foto: Captură Video - Inquam Photos

Ancheta celei mai mari tragedii din ultimii ani a fost finalizată. Este vorba despre explozia de la Crevedia, de anul trecut, în care 5 persoane au murit și multe altele au fost rănite.

Ce pedeapsă riscă patronii

Patronii firmei vor trebui să trebui să răspundă pentru acuzațiile care le sunt aduse. Aceștia sunt acuzați pentru distrugere din culpă, neluarea și nerespectarea măsurilor de securitate în muncă .Dacă vor fi găsiți vinovați pentru aceste capete de acuzare, cei doi își vor petrece următorii 14 ani în spatele gratiilor, conform știrileprotv.

După 19 luni de investigații, procurorul Marius Iacob a finalizat cercetările, a stabilit cu experții de la INSEMEX ce s-a întâmplat în Crevedia și cum a fost posibilă această tragedie.

Incidentul s-a produs din cauză că la Crevedia s-au făcut transferuri de GPL dintr-o cisternă înaltă, ceea ce este strict interzis și riscul acestor operațiuni este foarte ridicat. Procurorul ridică problema morții a cinci persoane, rănirea a peste 50 și distrugeri enorme, în condițiile în care opt case au fost complet ditruse și alte 80 parțial afectate.

Au încercat să dea vina pe pompieri

Acestea sunt acuzațiile pentru care cei doi patroni vor trebui să dea socoteală, doar că ei își asumă doar o parte din ele. Ba mai mult, au încercat, cu o lună înainte de finalizarea anchetei, să arunce vina pe șefii pompierilor care au gestionat incendiul. Ancheta Parchetului General a arătat faptul că pompierii au tratat exemplar situația și au luate toate măsuri necesare în situația de criză.

Judecătoria de la Răcari va stabili dacă patroni sunt vinovați de producerea tragediei, dar doar după ce dosarul va ajunge la camera preliminară. Apoi, va urma procesul proriu-zis, unde peste 150 de persoane fizice și juridice vor trebui despăgubite și sunt necesari peste 50 de milioane de euro. Alți 30 de localcnici afectați de explozie au ajuns la un acord cu patronii și au fost despăgubiți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`