Care sunt cele mai ciudate mâncăruri din lume. Românii nu s-ar putea apropia de aceste preparate

Care sunt cele mai ciudate mâncăruri din lume. Românii nu s-ar putea apropia de aceste preparate
Sursă foto: Captură YouTube

În lume există o varietate de mâncăruri, unele dintre ele foarte ciudate, însă considerate delicatese. În timp ce românii nu s-ar apropia de acele preparate, în alte colțuri ale lumii acestea sunt foarte apreciate, potrivit click.ro. 

Vinul de șarpe și tarantulele prăjite

În China și Vietnam, vinul de șarpe este considerată o delicatesă în materie de băuturi, fiind una dintre cele mai populare alegeri pentru localnici. Acest vin se prepară din orez și sânge de șarpe, sau pur și simplu șarpele se introduce în vin. Deși este o băutură ciudată pentru noi, s-a dovedit că aceasta ar avea proprietăți benefice pentru organism.

În Cambodgia, tarantulele prăjite și servite cu sos de lămâie verde și piper negru, sunt considerate o delicatesă. Majoritatea turiștilor care vizitează țara și încerc acest preparat, spun că păianjenii prăjiți au un gust asemănător cu cel al crabilor, deoarece au o textură crocantă și un interior moale.

Brânza cu larve de muște

În Sardinia, brânza cu larve de muște este un deliciu adorat de localnici, care spun că brânza trebuie consumată doar atunci când larvele sunt vii, deoarece aceea este starea optimă pentru a savura preparatul. Deși acest produs este interzis în Italia din motive de siguranță alimentară, gurmanzii nu se pot abține din a-l consuma.

Viermii de mătase prăjiți

Unul dintre preparatele preferate ale coreenilor este „Beondegi”, adică viermi de mătase prăjiți. Ei consideră acest preparat o gustare sărată, pe care o savurează ori de câte ori au poftă de ceva sărat.

Oul de rață cu embrion

În Filipine, oul de rață cu embrion, fiert în coajă, este cunoscut sub numele de „Balut”. Acest preparat este considerat un adevărat deliciu de către chinezi și vietnamezi, care cred, de asemenea, că are proprietăți afrodiziace.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră