Merge Hunter Biden la închisoare pentru 25 de ani sau îl va grația tatăl său? Totul despre posibila sentință după condamnarea fiului președintelui SUA

Merge Hunter Biden la închisoare pentru 25 de ani sau îl va grația tatăl său? Totul despre posibila sentință după condamnarea fiului președintelui SUA

Hunter Biden a fost condamnat marți în cadrul procesului federal, iar acum un judecător va trebui să stabilească dacă fiul președintelui ar trebui să fie închis în urma condamnării.

Cele trei infracțiuni presupun până la 25 de ani de închisoare

Hunter Biden a fost condamnat de juriul format din 12 persoane pentru două acuzații de infracțiune pentru că a făcut declarații false pe un formular federal privind consumul de droguri și pentru că a deținut o armă în mod ilegal pe o perioadă de 11 zile.

Cele trei infracțiuni presupun până la 25 de ani de închisoare și o amendă de până la 750.000 de dolari. Dar dacă fiul președintelui este condamnat la închisoare – un rezultat care ar fi putut fi evitat printr-un acord de pledoarie care a fost anulat anul trecut – rămâne de văzut.

Când va afla Hunter Biden ce urmează și la ce să se aștepte

Judecătoarea Maryellen Noreika a estimat că sentința va avea loc la 120 de zile după condamnare, când va stabili dacă Hunter Biden va risca închisoare, deși încă nu a stabilit o dată fermă.

Judecătorul va lua în considerare probabil o serie de factori, inclusiv faptul că Hunter Biden este la prima infracțiune.Tom Dupree, un fost procuror general adjunct principal al Departamentului de Justiție, a declarat pentru CBS News că el crede că Biden va fi condamnat la închisoare, dar cel mai probabil pentru un an sau doi, mai degrabă decât pentru o perioadă mai lungă.

Unii experți juridici au susținut că acuzațiile aduse împotriva lui Biden sunt rare, ceea ce face ca sentința în acest caz să fie dificil de prevăzut.
Jessica Levinson, profesor de drept la Loyola Law School, a declarat pentru CBS News că este rar ca acuzația să fie adusă ca acuzație de sine stătătoare.

Și ea a adăugat că nu se așteaptă ca fiul președintelui să se confrunte cu pedeapsa maximă, sau ca acuzarea să ceară pedeapsa maximă.

Levinson a remarcat că „nimeni nu ar trebui să se aștepte” să-l vadă pe fiul președintelui „în spatele gratiilor timp de un sfert de secol”, deși ea a precizat că este probabil că va sta totuși închis pentru o perioadă de închisoare.

Ankush Khardori, un fost procuror federal, a scris în Politico că acuzațiile cu arme sunt „pâinea și untul” procurorilor federali, dar el a explicat că „deși aceste cazuri duc aproape întotdeauna la condamnări, de obicei se termină în pledoarie, nu în verdicte ale juriului.”

Hunter Biden trebuia să pledeze vinovat de acuzațiile fiscale pentru contravenții în temeiul acordului de recunoaștere a vinovăției.

Avocatul special David Weiss, care a deschis cazul împotriva fiului președintelui după ce un acord de pledoarie a căzut anul trecut, a declarat după verdictul de marți că „nimeni în țară nu este mai presus de lege”, adăugând că „toată lumea trebuie să răspundă pentru acțiunile sale, chiar și acest inculpat”. Dar el a precizat că principiul se aplică în ambele sensuri.

„Hunter Biden nu ar trebui să fie mai responsabil decât oricare alt cetățean condamnat pentru același comportament”, a spus Weiss. „Procuratura a fost și va continua să susțină acest principiu”.

Ar putea președintele Biden să-și grațieze fiul?

Deși Joe Biden ar putea teoretic să-și grațieze fiul, președintele SUA a spus săptămâna trecută că nu va face acest lucru. Într-un interviu acordat ABC News, Joe Biden a spus „da” când a fost întrebat dacă exclude grațierea fiului său. El a mai spus că va accepta verdictul în urma acestui proces, indiferent de rezultat.

Dar procedurile legale vor continua probabil, deoarece Biden poate face recurs, indicând probabil o apărare din motivele celui de-al doilea amendament.

După verdict, președintele a declarat că „va accepta rezultatul acestui caz și va continua să respecte procesul judiciar, deoarece Hunter ia în considerare un recurs”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie