Emma Răducanu a debutat cu dreptul la turneul de la Nottingham. „Nu ştiam cu adevărat ce se va întâmpla”

Emma Răducanu a debutat cu dreptul la turneul de la Nottingham. „Nu ştiam cu adevărat ce se va întâmpla”
Foto: Hepta.ro / DPA Images / JAMES GOURLEY

Emma Răducanu a obținut o primă victorie la turneul WTA 250 de la Nottingham, învingând-o în două seturi, 6-1, 6-4, pe japoneza Ena Shibahara. Acesta a fost primul său meci pe iarbă după Wimbledon 2022.

Un început de turneu promițător

Emma Răducanu, campioană la US Open în 2021 și aflată acum pe locul 209 mondial, a debutat cu dreptul la turneul de la Nottingham. Tenismena cu origini române a învins-o în doar 70 de minute pe japoneza Ena Shibahara, în două seturi, 6-1 și 6-4, potrivit Ziare.com. 

Acesta a fost primul său meci pe iarbă după o pauză de doi ani, ultimul meci de acest fel fiind disputat la Wimbeldon în 2022. După victoria sa la Nottingham, tenismena a declarat că nu se aștepta la acest rezultat.

„Sunt mai multe săptămâni în care nu am mai jucat în competiţie, aşa că nu ştiam cu adevărat ce se va întâmpla”, a spus britanica în vârstă de 21 de ani, al cărei tată este român.

De ce nu a participat Răducanu la Roland Garros

Răducanu nu a participat la Grand Slam-ul de la Roland Garros, deoarece a ales să se pregătească pentru turneele pe iarbă, în special pentru Wimbledon. Ultimul său meci oficial fusese disputat pe 24 aprilie, când a fost învinsă în primul tur al turneului de la Madrid.

În primul tur al turneului de la Nottingham, numărul unu în Tunisia, Ons Jabeur, a învins-o columbianca Maria Camila Osorio cu 6-2, 6-3. Poloneza Magdalena Frech a obtinut o victorie în fața tenismenei de origine japoneză Nao Hibino cu 6-1, 6-4. Rebecca Marino din Canada a câștigat meciul împotriva jucătoarei din Elveția Viktorija Golubic, în două seturi, 6-1, 6-4. Jucătoarea de origine americană Ashlyn Krueger a obținut victoria în fața lui Yafan Wang, într-un meci disputat în două seturi, cu 6-3, 6-3.

Jucătoarea de origine germană Tatjana Maria a obținut victoria la meciul disputat cu Emiliana Arango din Columbia, cu 4-6, 7-6 (9/7), 7-6 (8/6). Emma Răducanu a învins-o pe japoneza Ena Shibahara cu 6-1, 6-4, iar Daria Snigur din Ucraina a câștigat în fața lui Marta Kostiuk cu 6-3, 6-3.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`