Aurel Sebastian Vălean, prim-adjunctul procurorului general, se pensionează la un an de la numirea în funcție

Aurel Sebastian Vălean, prim-adjunctul procurorului general, se pensionează la un an de la numirea în funcție
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Aurel Sebastian Vălean se pensionează la un an de când a fost numit în poziția de prim-adjunct al procurorului general, potrivit G4Media.ro.

Aurel Sebastian Vălean se pensionează

Secția pentru procurori a Consiliului Suprem al Magistraturii va înainta propunerea de pensionare, la cerere, către președintele Klaus Iohannis, conform deciziei luate în ședința de marți.

Aurel-Sebastian Vălean ocupă funcția de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din 28 iunie 2023.

Funcțiile ocupate înainte de a fi prim-adjunctul procurorului general

În trecut a îndeplinit funcții de conducere la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, respectiv procuror general al acestui parchet (2018 – iunie 2023) și procuror șef secție urmărire penală (2016-2018), iar în perioada 2006-2016 a activat ca procuror în cadrul aceleiași unități de parchet.

Vălean fusese procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor în perioada 2004-2005, Secția judiciară, respectiv procuror la Biroul de combatere a crimei organizate și antidrog al aceleiași unități de parchet în perioada 2000-2004. Anterior, în perioada 1996-2000, a fost procuror în Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră