Mai mulți motocicliști înarmați au ucis peste 50 de oameni: „Orașul nostru s-a transformat într-o zonă a morții”

Mai mulți motocicliști înarmați au ucis peste 50 de oameni: „Orașul nostru s-a transformat într-o zonă a morții”
Foto: Pixabay

Cel puțin 25 de persoane au fost ucise, iar altele au fost răpite de oameni înarmați în statul Katsina din nord-vestul Nigeriei, spun autoritățile.

Agresorii, mai mulți motocicliști înarmați

Zeci de oameni înarmați pe motociclete au luat cu asalt Yargoje în Kankara duminică seara, a declarat comisarul de stat pentru afaceri de securitate, Nasiru Babangida Mu’azu, pentru BBC Hausa.

Atacurile bandelor armate, denumite local bandiți, în nord-vestul și centrul Nigeriei au devenit aproape obișnuite, autoritățile sunt aparent neputincioase să le oprească, în ciuda afirmațiilor guvernului și forțelor de securitate că lucrează pentru a pune capăt insecurității larg răspândite.

Locuitorii au declarat pentru BBC că zeci de bărbați înarmați cu motociclete au intrat în comunitate, împușcând fără discernământ și jefuind magazine înainte de a răpi un număr nespecificat de săteni.

„Oamenii uciși de bandiți sunt peste 50, pentru că unele cadavre încă nu sunt recuperate”, a spus un locuitor, care nu a vrut să fie numit, adăugând: „Au ucis copii, femei și bărbați și au răpit o cantitate imensă de oameni. Au rănit peste 30 de rezidenți care în prezent primesc tratament la spitalul general”.

„Orașul nostru s-a transformat într-o zonă a morții”

Un alt rezident, Abdullahi Yunusa Kankara, a declarat pentru Reuters că a scăpat de atac.

„Orașul nostru s-a transformat într-o zonă a morții. Aproape fiecare casă din sat a căzut victimă acestui atac. Mai multe cadavre au fost recuperate în această dimineață [luni]”, a spus el.

Locuitorii supraviețuitori încearcă să stabilească câți oameni au fost răpiți.

În decembrie 2020, peste 300 de elevi au fost răpiți dintr-un internat pentru băieți de la periferia orașului Kankara de o bandă de oameni înarmați pe motociclete. Ulterior, au fost eliberați, la o săptămână după ce guvernul statului Katsina a confirmat că sunt în discuții cu răpitorii.

În luna martie a acestui an, zeci de pasageri au fost răpiți într-un atac în plină zi, tot în aceeași zonă din Katsina, statul din care provine fostul președinte nigerian Muhammadu Buhari.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”