S-a descoperit cauza morții prezentatorului TV Michael Mosley. „A fost găsit cu fața în sus”

S-a descoperit cauza morții prezentatorului TV Michael Mosley. „A fost găsit cu fața în sus”
Sursă foto: captură YT

Moartea medicului și omului de televiziune Michael Mosley a dus la una dintre cele mai mari misiuni de căutare și salvare din Grecia, care a durat cinci zile. Trupul său a fost găsit pe o insulă din Grecia.

Care a fost cauza morții

În urma autopsiei realizate de medicii legiști, s-a constatat că Mosley a murit cel mai probabil din cauza epuizării, în timp ce explora dealurile din Symi. Ancheta inițială a relevat faptul că nu au existat răni care să sugereze o crimă.

Medicii legiști au luat în calcul și poziția în care a fost găsit prezentatorul TV, cu fața în sus cu mâna stângă plasată pe piept, potrivit antena3.

„Nu a fost găsit cu fața în jos, a fost găsit cu fața în sus, ceea ce sugerează că s-ar fi simțit amețit sau pur și simplu i s-a făcut rău și s-a întins pe jos”, a spus primarul din Symi, Lefteris Papakaloudoukas.

Trupul britanicului a fost găsit după cinci zile de căutări

Michael Mosley, medic şi jurnalist cunoscut în vârstă de 67 de ani, a fost dat dispărut în urmă cu cinci zile, în timp ce se afla în vacanță pe insula Symi din Grecia. Soția sa, Clare Bailey, a alertat autoritățile după ce acesta nu s-a mai întors.

În ziua în care prezentatorul britanic a plecat în drumeție, temperatura din zonă a depășit 37 de grade Celsius. Meteorologii au emis o alertă de caniculă, deoarece temperaturile resimțite erau cu cel puțin 10 grade mai ridicate.

Poliția elenă a analizat imaginile video din zonă în care este surprins prezentatorul TV. Autoritățile au concluzionat că, cel mai probabil, Mosley era epuizat când a ajuns în apropierea barului de pe plajă, la aproximativ două ore după ce a pornit de la plaja St. Nikolas către orașul-port din Symi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`