Serviciile de informaţii din Germania semnalizează pericolul creşterii ameninţării teroriste islamiste

Serviciile de informaţii din Germania semnalizează pericolul creşterii ameninţării teroriste islamiste
Foto simbol: Hepta.ro / DPA Images / Martin Schutt

Ameninţarea atacurilor teroriste islamiste în Germania este în prezent semnificativ mai mare comparativ cu anii precedenţi, a declarat directorul Agenţiei germane de informaţii interne (BfV), Thomas Haldenwang. „Riscul atacurilor jihadiste este cel mai mare din ultima vreme”, a mai spus Thomas Haldenwang.

Riscul de atacuri a crescut din cauza mai multor factori

În plus, el a menţionat influenţa talibanilor islamişti în Afganistan, precum şi consolidarea ramurii grupării Statul Islamic în Pakistan şi Afganistan.

Incendierea Coranului în Scandinavia şi operaţiunea armatei israeliene împotriva Hamas în Fâşia Gaza au fost, de asemenea, menţionate de Haldenwang ca fiind elemente care contribuie la „spirala radicalizării”.

„Situaţia din Orientul Mijlociu în urma atacului terorist al Hamas contribuie cu siguranţă la ameninţarea sporită reprezentată de terorismul islamist”, a mai spus Haldenwang, citat de Știrile ProTV.

„Germania este mai mult în centrul atenţiei jihadiştilor decât alte ţări europene pentru că, alături de SUA, ţara noastră este considerată a fi unul dintre cei mai importanţi susţinători ai Israelului”, a afirmat el.

Haldenwang a spus că Germania se confruntă în prezent cu trei provocări principale: ameninţarea terorismului islamist, ascensiunea extremismului de dreapta care contribuie la tensiunea socială, şi influenţa şi activităţile de spionaj ale statelor străine.

În plus, există ameninţarea unui extremism de stânga din ce în ce mai violent, a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect