Recomandările BEC privind continuarea procesului electoral. Ce trebuie să facă cei care decid suspendarea

Recomandările BEC privind continuarea procesului electoral. Ce trebuie să facă cei care decid suspendarea
Sursa foto: captura video B1TV

Biroul Electoral Central recomandă continuarea procesului electoral, în ciuda caniculei și a oboselii membriilor din secțiile de votare.

Recomandările BEC

În plus, cei care se hotărăesc să suspende centralizarea voturilor trebuie să se asigure că le vor preda structurilor MAI pentru a fi păzit până la reluarea procesului, conform știrileprotv.

Membrii secțiilor de votare au așteptat, luni, ore în șir la cozi, pe caniculă, pentru a preda voturile. Această coadă s-a format din cauza timpului îndelungat de procesare a proceselor verbale.

„Înţelegând situaţia grea în care se derulează centralizarea rezultatelor votării şi timpul îndelungat de procesare a proceselor-verbale întocmite la nivelul secţiilor de votare, vă adresăm rugămintea de a lua toate măsurile necesare astfel încât procesul electoral să se deruleze în mod neîntrerupt. În situaţia în care decideţi să vă asumaţi răspunderea întreruperii procedurii de centralizare a rezultatelor alegerilor, vă rugăm să luaţi toate măsurile necesare în vederea asigurării predării-primirii în paza structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a tuturor materialelor folosite în procesul votării, iar spaţiile în care se depozitează materialele electorale să fie predate în paza MAI, reluând activitatea în aceleaşi condiţii de siguranţă”, au transmis, luni seară, reprezentanţii Biroului Electoral Central.

Materialele trebuie să fie în siguranță

Membrii secțiilor de votare vor trebui să se asigure că materialele se află în siguranță și că nimeni nu le va afecta integritatea.

„În cele din urmă, vă rugăm să procedaţi la comunicarea prezentei circulare către birourile electorale de circumscripţie şi biroruile electorale ale secţiilor de votare din aria dumneavoastră de competenţă teritorială”, se mai arată în circulara BEC.

Mai multe birouri electorale județene, printre care și cel al Sectorului 1 din București, au decis suspendarea preluării voturilor din cauza oboselii și caniculei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră