Nicușor Dan: A fost o eroare că nu a fost adus și REPER alături de ADU. Cred că cu voturile pe care ADU le-a pierdut pe candidații REPER, situația ar fi putut să stea altfel la Sectoarele 1 și 2 (VIDEO)

Nicușor Dan: A fost o eroare că nu a fost adus și REPER alături de ADU. Cred că cu voturile pe care ADU le-a pierdut pe candidații REPER, situația ar fi putut să stea altfel la Sectoarele 1 și 2 (VIDEO)
Sursa foto: Nicușor Dan / Facebook

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei în exercițiu și ales, a declarat că succesul său nu a fost replicat de omologii săi candidați la Sectoarele 1 și 2 deoarece Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, FD) a făcut greșeala de a nu coopta și REPER, formațiunea lui Dacian Cioloș. Astfel, candidații REPER au rupt din electoratul lui Clotilde Armand și al lui Radu Mihaiu.

De precizat că Nicușor Dan a candidat ca independent cu sprijinul ADU, dar și al REPER.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Nicușor Dan, reacție după ce a câștigat detașat alegerile pentru Primăria Capitalei

„Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au dus la vot. (…) Sondajele mă dădeau pe primul loc, dar faptul că oamenii s-au dus așa mulți la vot… vreau să le mulțumesc!

Evident, m-a ajutat contextul. A fost acel sondaj care mă dădea la egalitate, chiar a fost un sondaj pe bune, cu Piedone 40, eu 39 și Cârstoiu 10 sau ceva de genul ăsta. Când era asta cu Piedone, mi s-a părut clar că am prima șansă, pentru că avem un public al nostru care se mobilizează mai mult, mă așteptam ca Piedone să mai scadă puțin. După ce s-a retras Cârstoiu și au apărut cei doi candidați de la partide, lucrurile au devenit și mai în favoarea mea. Dar mereu depinzi de oamenii care să dorească să vină la vot.

Adevărul e că nu am avut o pregătire a unui opozant în acești 3 ani și jumătate. (…) N-am avut un contracandidat care să fie pregătit cu informații tehnice și atunci s-au trezit partidele aproape de alegeri cu obligația de a face o campanie fără să aibă date. Și atunci au apelat la metafore. Numai că la bucureșteni nu merge cu din astea, cu 25 de bărcuțe, cu…”, a declarat Nicușor Dan.

Dan: REPER trebuia cooptat de ADU

La remarca lui Răzvan Zamfir că omologii săi de la sectoare, Clotilde Armand și Radu Mihaiu de exemplu, nu au avut succesul său în alegeri, Dan a explicat: „A fost o eroare care s-a făcut, în opinia mea, că nu a fost adus și REPER-ul în alianță, pentru că eu cred că și la Sectorul 1 și 2… Nu am date, dar cred că cu voturile pe care ADU le-a pierdut pe candidații REPER, situația ar fi putut să stea altfel”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`