Putin va vizita în următoarele săptămâni Coreea de Nord și Vietnam. Care este scopul vizitelor

Putin va vizita în următoarele săptămâni Coreea de Nord și Vietnam. Care este scopul vizitelor
Sursa Foto: Hepta.ro / Sputnik / Ilya Pitalev

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, va vizita în următoarele săptămâni Coreea de Nord și Vietnamul, potrivit anunțului postat luni de ziarul financiar rusesc Vedomosti, care a citat o sursă diplomatică.

Vizita lui Putin în Coreea de Nord este „pregătită în mod intens”

Ambasadorul Rusiei în Coreea de Nord a confirmat vizita președintelui rus și a afirmat că aceasta este în prezent „pregătită în mod intens”, potrivit G4Media.

Liderul nord-coreean Kin Jong-Un a efectuat o vizită în Rusia în septembrie 2023. Cu această ocazie, acesta a vizitat Centrul rusesc de lansare spațială Vostocinîi din Orientul Îndepărtat, iar Putin a promis că va ajuta Phenianul să construiască sateliți.

Kremlinul a declarat că Putin dorește să încheie un parteneriat „în toate domeniile” cu Coreea de Nord, dar nu s-a confirmat data următoarei vizite a președintelui rus la Phenian.

Potrivit publicației Vedomosti, liderul rus ar putea vizita Vietnamul în iunie, cel mai probabil după vizita în Coreea de Nord.

Rusia a întărit relațiile cu Coreea de Nord

Încă de la declanșarea războiului cu Ucraina, Rusia și-a îmbunătățit relațiile cu Coreea de Nord și alte țări ostiile Statelor unite ale Americii, precum Iranul. SUA și Ucraina au acuzat Rusia că în ianuarie a tras spre Ucraina rachete balistice cu rază scurtă de acțiune furnizate de Coreea de Nord. Aceste acuzații nu au fost confirmate sau infirmate de către Kremlin.

Potrivit publicației ruse, unul dintre subiectele de discuție dintre cei doi lideri ar putea fi dacă Rusia va importa mâna de lucru din Coreea de Nord, deoarece Kremlinul suferă de o lipsă acută  de forță de muncă din cauza războiului sau cu Ucraina.

Sute de mii de bărbați a fost trimisși pe frontul de luptă, iar alții au fugit în străinătate pentru a evita să fie mobilizați. Singura vizită a lui Putin în Coreea de Nord a avut loc în anul 2000 primul an al primului său mandat prezidențial.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”