Nivelul radiaţiilor, de 40 de ori mai mare, în apropiere de Tokyo

Nivelul radiaţiilor, de 40 de ori mai mare, în apropiere de Tokyo
Panica a cuprins Tokyo după ce nivelul radioactivităţii a crescut alarmant, marţi, în urma celei de-a treia explozii de la Centrala nucleară din Fukushima. Unii au părăsit capitala, iar alţii îşi fac provizii...

Panica a cuprins Tokyo după ce nivelul radioactivităţii a crescut alarmant, marţi, în urma celei de-a treia explozii de la Centrala nucleară din Fukushima. Unii au părăsit capitala, iar alţii îşi fac provizii de mâncare, întrucât există un avertisment din partea autorităţilor, care îi îndeamnă pe cetăţeni să nu părăsească locuinţele.

Nivelul radiaţiilor a crescut în capitală, dar autorităţile susţin că „nu este nicio problemă”, informează Reuters. Radiaţiile din Saitama, în apropiere de Tokyo, sunt de 40 de ori mai mari peste nivelul normal, insuficient să îmbolnăvească oamenii, dar de ajuns să provoace panică în metropola de aproximativ 12 milioane de persoane.

Autorităţile au sfătuit cetăţenii să plece din zonele afectate, turiştii să-şi amâne vacanţele, iar companiile multinaţionale fie să-şi trimită angajaţii acasă, fie să îşi mute sediile zone din afara capitalei, unde au fost detectate radiaţii mai slabe.

Radioactivitatea din localitatea Maebashi, aflată la 100 de kilometri nord depărtare de Tokyo, erau de 10 ori mai mari decât nivelul normalului, a anunţat Kyodo News. Vaporii radioactivi au ajuns în scurt timp şi în Tokyo, unde până acum, oficialii declarau că nu reprezintă „nicio problemă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`