Veşti proaste pentru şoferi! Maşinile parcate sau oprite neregulamentar ar putea fi ridicate din nou, după ce în ultimele luni astfel de sancţini nu se mai aplicau. Curtea de Apel București a decis că este obligaţia Guvernului să adopte, în regim de urgență, regulamentul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Solicitarea a fost făcută de Primăria Sectorului 1.
Guvernul nu va ataca cu recurs decizia instanței și va constitui începând de miercuri, sub conducerea cancelariei primului ministru, un grup de lucru care să elaboreze normele de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Procesul de elaborare a unui nou regulament de ridicare a mașinilor va trece și printr-o dezbatere publică.
Veşti proaste pentru şoferi: Guvernul va constitui un grup de lucru care să elaboreze normele de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar
#DIRECT_ONE_igqbbh#
“Vom solicita după ce rămâne definitivă hotărârea, vom putea cere amendarea șefilor instituției, a ministrului de interne și premierului dacă nu vor duce la îndeplinire hotărârea definitivă la o amendă de 20% din salariu minimum pe economie pe zi până la îndeplinirea hotărârii”, a declarat pentru B1 TV Alexandru Moldoveanu, secretar Primăria Sector 1.
Conform hotararii Curții de Apel București, Ministerul de Interne are la dispoziție 30 de zile, din momentul în care decizia rămâne definitivă, să elaboreze procedurile de ridicare a mașinilor oprite sau staționate ilegal pe carosabil. Ulterior, Guvernul in alte 30 de zile trebuie sa elaboreze regulamentul de ridicare.
“Toate presiunile pe care noi le avem la primărie sunt foarte mari, sunt din partea cetățenilor și cu precadere cei care au un permise de parcare cu handicap și li se ocupă locul, de ambadase sau instituții publice.
Nu am primit din partea niciunei firme nicio solicitare pe acest subiect”, a adăugat secretarul Primăriei Sectorului 1.
Pe 25 mai 2015, ridicarea mașinilor a fost supendată în sectorul 1, după ce instanța supremă a decis că nu este de competența consiliilor locale să decidă astfel de măsuri. Primăria Sectorului 1 a dat însă în judecată Guvernul și Ministerul Afacerilor Interne și, acum, a avut câștig de cauză în primă instanță.