Nicușor Dan: PNL e parte din sistemul care a eșuat. În București, la niciuna din Primăriile unde PSD are primar nu există o opoziție din partea PNL. Sunt rețele care fură banii publici (VIDEO)

Nicușor Dan: PNL e parte din sistemul care a eșuat. În București, la niciuna din Primăriile unde PSD are primar nu există o opoziție din partea PNL. Sunt rețele care fură banii publici (VIDEO)

Nu văd la PNL și PSD voința de a schimba modul în care fac politică, ci doar dorința de a colora niște poziții cu unii din societatea civilă ca să dea impresia că vor să facă o schimbare, a susținut Nicușor Dan, candidatul USB pentru Primăria Capitalei, în emisiunea moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV.

Acesta a mai declarat că a avut discuții cu oameni din PNL, dar nu vrea să candideze din partea acestui partid. Mai mult, el i-a atacat mai ales pe liberali, susținând că și aceștia fac parte din sistemul care a eșuat.

”M-au contactat niște oameni din conducere (a PNL – n.r.), nu domnul Blaga sau doamna Gorghiu, luni, când domnul Ludovic Orban a anunțat că se retrage. A fost o discuție exploratorie, în care nu s-a făcut nicio ofertă. Eu am anunțat că voi candida în numele USB, cum am anunțat de la început. A fost dechiderea către o discuție viitoare care nu a mai avut loc. Am mai vorbit acum două-trei săptămâni, dar a fost ceva de curtoazie, cu altcineva din PNL”, a declarat Nicușor Dan.

Întrebat dacă mâine ar accepta propunerea de a candida din partea PNL pentru Primăria Capitalei, acesta a răspuns: ”nu, bineînțeles. Problema nu e cine e mâine primar sau peste șase săptămâni, ci dacă putem schimba modul în care se face administrație în București”.

Nicușor Dan: PNL e parte din sistemul care a eșuat

#DIRECT_ONE_0o4xn2#

Nicușor Dan a acuzat principalele partide politice că pretind că susțin persoane din societatea civilă doar pentru a păcăli oamenii că au schimba ceva.

”Nu văd la PNL și PSD voința de a schimba modul în care se face politică, ci doar dorința de a colora niște poziții cu unii din societatea civilă ca să dăm impresia că am schimbat ceva.

Eu cred că PNL e parte din sistemul care a eșuat. Ar fi putut sprijini o candidatură ca a mea fără condiții și să-și recunoască eșecul și ar fi câștigat aprecierea oamenilor.

Eu voi candida în numele USB. Pentru asta strângem semnături cu mare dificultate în ultimele patru săptămâni. O susținere a candidaturii mele ar fi un lucru bun, dar nu pot fi candidatul PNL”, a explicat acesta.

Dan i-a mai acuzat pe liberali că, după plecarea lui Oprescu, nu au făcut decât să continue politica aceastuia și a mai susținut că în București există un fel de înțelegere între PNL și PSD.

”PNL guvernează Bucureștiul în ultimele șase luni. A aprobat bugetul lăsat de Oprescu, același 60 de milioane de euro s-au dus către panseluțe, au dat avize ilegale. La niciuna din Primăriile unde PSD are primar nu există o opoziție din partea PNL.

Ce Opoziție are Onțanu, Negoiță? Sunt ședințe în Consiliul Local în care se dă vot în unanimitate. O ședință la Consiliul Local în Sectorul 3 se termină în 30 de minute. Sunt rețele care fură banii publici. Consilierii sunt cel mai puțin importanți. Ei doar primesc prin telefon cum să voteze”, a susținut pentru B1 TV Nicușor Dan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`