Reacția lui Tudor Chirilă cu câteva ore înainte de închiderea secțiilor de vot. Ce spune artistul: „Trist, foarte trist”

Reacția lui Tudor Chirilă cu câteva ore înainte de închiderea secțiilor de vot. Ce spune artistul: „Trist, foarte trist”
Sursa Foto: Facebook/ Tudor Chirilă

Tudor Chirilă este fără doar și poate unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți artiști din România. Cu ocazia alegerilor locale și europarlamentare de duminică, 9 iunie, acesta a venit cu o reacție, din care reiese că este dezamăgit de prezența la vot mai scăzută în zona urbană, în comparație cu zona rurală din România.

Tudor Chirilă, reacție la prezența la vot mai scăzută în mediul urban, decât în cel rural

Cu câteva ore înainte de închiderea secțiilor de vot din România, Tudor Chirilă a transmis duminică un mesaj publicului.

„În acest moment, prezența la vot – ruralul conduce, iar urbanul dezamăgește. Oamenii din orașe nu ies la vot. Și nu ne mai întrebăm de ce. Suntem un pic dezamăgiți. În rural pare mai conștientizată importanța prezenței la vot față de urban, care ar trebui să fie mai independent în a estima importanța alegerilor. Trist, foarte trist”, a transmis Tudor Chirilă, pe Facebook.

Până la ora 18:00, prezența la vot la locale a ajuns la 39,8%, iar în cazul alegerilor europarlamentare, prezența la vot este de 38,22%.

La locale au votat 7.171.314 de alegători, din care 3.494.529 în mediul urban și 3.676.785 în rural.

Iar la europarlamentare și-au exprimat opțiunile 6.921.301 de persoane, din care 3.267.517 în urban și 3.653.784 în rural.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)