Explozie la Dedeman Botoșani. Starea celor doi răniţi aduşi la Spitalul Floreasca rămâne gravă

Explozie la Dedeman Botoșani. Starea celor doi răniţi aduşi la Spitalul Floreasca rămâne gravă
Explozie în incinta magazinului Dedeman din Botoșani. Inquam Photos / Denis Grosu

Starea celor doi pacienţi răniţi în explozia care a avut loc vineri, 07 iunie, la Dedeman Botoşani şi care au fost aduşi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) rămâne gravă.

Ce a transmis Ministerul Sănătății

„Cei doi pacienţi internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) sunt în continuare intubaţi, iar starea lor rămâne gravă, având în vedere că sunt afectate căile respiratorii”, a declarat duminică, 09 iunie, Ministerul Sănătății, citat de Agerpres.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, doi dintre cei trei pacienţi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi care erau internaţi la unitatea de arşi au fost detubaţi (unul este stabil, cu prognostic favorabil, al doilea încă instabil). Cel de al treilea pacient internat la ATI este stabil, cu evoluţie favorabilă.

Totodată, alţi doi pacienţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani au stare generală bună, iar evoluţia este favorabilă.

Ce s-a întâmplat la Dedeman Botoșani?

Amintim că, vineri dimineața, o explozie urmată de un incendiu a avut loc la un magazin de materiale de construcții din municipiul Botoșani. Incidentul a avut consecințe grave, necesitând intervenția rapidă a autorităților și a serviciilor de urgență.

Anchetatorii continuă cercetările la fața locului. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Valeriu-Iulian Chihaia, a declarat că specialiștii INSEMEX sunt așteptați pentru a contribui la investigație. Audierea personalului și a clienților a început de vineri și va continua în zilele următoare.

Cercetarea la fața locului este o activitate amplă, având în vedere numărul mare de probe care trebuie ridicate și aria largă pe care se desfășoară investigațiile. Specialiștii criminaliști și cei de la Institutul de Petrol și Gaze vor stabili cât timp este necesar pentru a colecta toate probele și a finaliza expertiza.

Audierile personalului magazinului și ale clienților au început deja. Martorii, identificați și cu ajutorul camerelor de supraveghere, descriu cum au perceput momentul exploziei, contribuind astfel la clarificarea circumstanțelor incidentului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)