Gorghiu și Blaga: Nu a existat niciun moment în ultimii 26 de ani în care PNL să fi dat un credit extremismului, șovinismului, antisemitismului ori xenofobiei

Gorghiu și Blaga: Nu a existat niciun moment în ultimii 26 de ani în care PNL să fi dat un credit extremismului, șovinismului, antisemitismului ori xenofobiei
Foto: inpolitics.ro

Copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au trimis, marţi, o scrisoare deschisă membrilor și simpatizanților partidului, în care susţin că în ultimii 26 de ani PNL nu a dat credit extremismului, şovinismului, antisemitismului sau xenofobiei.

Liderii liberali susțin că încrederea iopiniei publice în PNL este în creștere și îi acuză pe adversarii politici de lipsă de onestitate.

''Ca urmare a muncii politice depuse de membrii PNL în ultimele luni, a procesului credibil de selectare a unor candidaţi care aduc un suflu nou în politica românească, a impactului în opinia publică a Decalogului liberal (document imitat de alte partide fără niciun succes!), a gestionării cu succes a procesului de fuziune, încrederea opiniei publice în PNL şi în candidaţii propuşi de PNL este în creştere. (…) Suntem singurul partid care a depus un efort neîntrerupt de mai mulți ani, fără ezitări, în ceea ce privește întărirea sistemului legal de luptă împotriva corupției, consolidarea instituțiilor judiciare și protejarea statului de drept și a domniei legii. Pe de altă parte, se poate ușor vedea faptul că adversarii politici ezită în a-și curăța propriile partide de toți cei asupra cărora planeaza suspiciuni de corupție și nu pun umărul la atât de necesarul efort de înnoire a clasei politice românești”, se arată în scrisoarea liderilor PNL.

”Adversarii politici duc o campanie electorală lipsită de onestitate și de respect pentru adevăr. Ei pur și simplu inventează teme false, precum pretinsa sensibilitate a unor candidați PNL pentru o linie politică marginală și irelevantă în societatea românească, extremismul de dreapta. Din dorința de a curma acum odată pentru totdeauna toate aceste calomnii reafirmăm faptul că PNL nu a fost, nu este si nu va fi un partid care să aibă o ezitare cât de mică în ceea ce privește susținerea principiilor fundamentale ale societății libere și democratice.”, subliniază Gorghiu și Blaga.

Aceștia mai menționează că, în ultimii 26 de ani, nu a existat niciun moment în care ”PNL să fi dat un credit extremismului, şovinismului, antisemitismului ori xenofobiei. Din contră, PNL a condamnat fără ezitare tot ceea ce în istoria României a însemnat un fel de a face politică şi de a guverna alimentat din ură, extremism şi apologia crimei, de la Holocaust şi până la regimul totalitar comunist”.

''Solicităm tuturor să nu ignore faptul că PNL, tocmai datorită valorilor pe care le-a promovat mereu, are cea mai lungă experienţă în ceea ce priveşte suferinţele la care a fost supus de reprezentanţi fanatizati ai extremismului de dreapta şi, deopotrivă, ai extremismului de stânga în anii tulburi de la jumătatea sec. XX. Lideri istorici de anvergură ai PNL au căzut deopotrivă apărând democraţia de loviturile extremei drepte în perioada interbelica şi de avansul regimului comunist câţiva ani mai târziu'', au mai precizat liderii PNL.

Aceștia mai arată că ”și de această dată, ca și la fiecare rând de alegeri care a trecut din 1990 și până acum PNL, prin candidații săi și prin membrii săi, va susține deopotrivă democrația, statul de drept, profesionalizarea clasei politice, combaterea corupției, dialogul pașnic, toleranța și, mai presus de toate, respectul pentru valoarea și pentru unicitatea fiecărui om”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`