Erdogan: UE are mai multă nevoie de Turcia decât are Turcia de UE

Erdogan: UE are mai multă nevoie de Turcia decât are Turcia de UE

Uniunea Europeană are mai multă nevoie de Turcia decât are Turcia de Uniunea Europeană, a susținut liderul de la Ankara, Recep Tayyip Erdogan, potrivit AFP.

Declarația a fost făcută în contextul în care Parlamentul European a publicat un raport despre această țară, pe care președintele turc l-a calificat drept ”provocator”.
În respectivul document, instituția europeană susținea că Turcia a înregistrat un regres la mai multe capitole precum: independența puterii judiciare, libertatea de reuniune, libertatea de expresie și respectarea drepturilor omului și a statului de drept.

"Într-un moment în care relațiile noastre cu UE sunt într-o fază pozitivă în ceea ce privește migranții, deschiderea unor capitole de negociere (pentru aderarea la UE) sau scutirea de vize, emiterea unui asemenea raport este ceva provocator. Trei milioane de persoane sunt găzduite în această țară (Turcia) pentru a nu deranja europenii (…) Ce avem pe acest subiect în raport ? Nimic. (…) UE are mai multă nevoie de Turcia decât are Turcia de UE", a declarat Erdogan chiar în momentul în care premierul turc, Ahmet Davutoglu, vorbea în fața Consiliului Europei.

Cu o zi în urmă, prim-ministrul Turciei declarase că dacă UE nu va liberaliza regimul de vize până în luna iunie, Turcia nu va mai onora acordul cu blocul comunitar privind imigranții.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`