Schimbare de lege în cazul asociațiilor de proprietari. Va fi obligatoriu în orice bloc de locuințe

Schimbare de lege în cazul asociațiilor de proprietari. Va fi obligatoriu în orice bloc de locuințe
Foto simbol: Pixabay

O schimbare legislativă va avea loc pentru românii care locuiesc la bloc. Mai exact, adunările generale ale asociațiilor de proprietari vor fi obligatorii prin lege în viitorul apropiat.

Noul proiect de lege a trecut de Senat

Potrivit noului proiect de lege, care a trecut deja de Senat, informările se vor putea face și prin e-mail. Mai exact, adunarea generală a asociației de proprietari va putea comunica deciziile luate locatarilor și prin intermediul poștei electronice, scrie Click.

Legea își propune să modernizeze regulile de comunicare cu proprietarii de apartamente și garsoniere.

Mai mult, legea prevede că proprietarii trebuie să furnizeze președintelui asociației datele lor de contact, inclusiv pentru comunicarea electronică.

Totodată, se stipulează că anunțurile despre adunările generale ale asociației de proprietari, inclusiv cele reconvocate sau extraordinare, vor putea fi făcute și prin mijloace de comunicare electronică, cum ar fi e-mailul sau aplicațiile mobile.

Schimbări pentru asociațiile de proprietari din luna iulie

Amintim că, asociațiile de proprietari din România vor trebui să se conformeze unui nou set de reguli care vizează modernizarea și eficientizarea gestionării documentelor financiare din luna iulie a acestui an.

Cea mai semnificativă schimbare este adoptarea sistemului RO e-Factura, care presupune utilizarea acestui sistem pentru descărcarea facturilor.

Astfel că, administratorii de bloc vor fi obligați să dețină o semnătură electronică, aceasta fiind necesară pentru a putea accesa și opera în sistemul RO e-Factura.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:06 - Reacția Marei Bănică, după ce a văzut scene degradante cu Raluca Pastramă, surprinse chiar de fostul soț. „M-a marcat foarte tare ce am văzut”
20:57 - Copilul care a tras cu arma în trafic era cu mama lui în mașină. S-a ales cu dosar penal
20:49 - Robert Sighiartău (PNL): „Povestea asta cu dăm premierul la alt partid, ca să arătăm că împărțim puterea, este o formă de manipulare tocmai ca să nu trezească aceeași frică și teamă pe care poporul, pe bună dreptate, o are față de PSD” (VIDEO)
20:47 - Sighiartău (PNL): „PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR. Sigur, o altă formulă de AUR – încearcă prin Târziu, prin alți lideri să guverneze după alegeri cu acest partid” (VIDEO)
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România