Marele sociolog Lazăr Vlăsceanu a murit la 78 de ani

Marele sociolog Lazăr Vlăsceanu a murit la 78 de ani
Image by Pexels from Pixabay

Marele sociolog Lazăr Vlăsceanu s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani, conform anunțului făcut sâmbătă seară pe Facebook de Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii.

Lazăr Vlăsceanu a murit la 78 de ani

Anunțul a fost făcut de fostul ministru Ionuț Vulpescu.

„S-a stins din viață, după o suferință pe care a îndurat-o cu demnitate și cu voința lui de campion de a învinge boala, profesorul Lazăr Vlăsceanu. Am fost prea apropiați ca să spun aici ce a însemnat Lazăr Vlăsceanu pentru mine și pentru familia mea. De altfel, ca un om de știință veritabil, nu prea agrea emoțiile și impresionismele. Pentru el munca era mereu acțiune. Pe scurt, Lazăr e primul mare profesor pe care l-am întâlnit, în casa copilăriei și a părinților mei și e unul din ultimele modele care vor rămâne vii chiar și după moartea lor aparentă”, a declarat Ionuț Vulpescu, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

„Lazăr era omul proiectelor și credea în triumful vieții. Un sociolog uriaș, un profesor-emblemă pentru Universitatea București, un creator de școală, un umanist, un reformist incurabil. Cartea lui despre «Modernitatea românească» este excepțională în înțelegerea României, cu virtuțile și mai ales slăbiciunile și limitele noastre, instituționale și umane. A condus vreo 20 de ani Biroul de la București al Centrului European pentru Învățământul Superior, CEPES-UNESCO. Nu o să uit niciodată discutiile din biroul lui, de la Palatul Kretzulescu. Deloc întâmplator, după plecarea lui Lazăr s-a închis și Centrul. A fost un om-instituție. Lazăr Vlăsceanu nu a fost însă nici membru al Academiei și nici ministrul Educației, deși într-o lume normală ar fi trebuie să fie”, a mai declarat Ionuț Vulpescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`