Ambasadorul Radko Vlaykov: Turiștii români sunt cei mai prezenți în Bulgaria, asemenea și viceversa. Schimbul dintre popoarele noastre e extraordinar / Poziția Austriei nu este cinstită față de români și bulgari (VIDEO)

Ambasadorul Radko Vlaykov: Turiștii români sunt cei mai prezenți în Bulgaria, asemenea și viceversa. Schimbul dintre popoarele noastre e extraordinar / Poziția Austriei nu este cinstită față de români și bulgari (VIDEO)
Ambasadorul Bulgariei la București, Radko Vlaykov / captură video B1 TV

Ambasadorul Bulgariei la București, Radko Vlaykov, a vorbit despre relațiile bilaterale și dosarul Schengen, sâmbătă, pe B1 TV, la „Check media” cu Răzvan Munteanu.

Ambasadorul Radko Vlaykov, pe B1 TV: Turiștii români sunt cei mai prezenți în Bulgaria

Șeful misiunii diplomatice bulgare de la București spune că „turiștii români sunt cei mai prezenți în Bulgaria, asemenea și viceversa”.

„Schimbul dintre popoarele noastre este extraordinar (…). Atunci când vorbesc cu românii, ei știu că eu sunt bulgar, dar ei nu știu că eu sunt ambasador, și primesc reacții foarte pozitive din partea lor, și îmi spun că au avut experiențe frumoase în Bulgaria, și opusul este valabil, când vorbesc cu bulgarii, ei îmi spun că în România ei se simt ca acasă, și acest lucru este foarte important. Ne descoperim unii pe alții, într-o manieră nouă”, a adăugat Radko Vlaykov.

Ce a spus despre dosarul Schengen

Întrebat despre dosarul aderării la Schengen, ambasadorul bulgar a explicat: „România și Bulgaria sunt cei mai loiali parteneri din Uniunea Europeană. Suntem 100% implicați, chiar în perioada de dinainte să devenim membri UE, atât România, cât și Bulgaria au fost 100% parte din politica de securitate. După 17 ani, suntem membri loiali. În ce privește Schengen, ambele țări sunt pregătite de 12 ani, dacă nu de mai mult timp, să fie parte din Schengen. Tocmai de aceea considerăm că poziția Austriei este, poate nu din punct de vedere politic, dar din punct de vedere social, nu este cinstit nici față de români, nici față de bulgari”.

„Este absolut normal în Uniunea Europeană și în Schengen ca deciziile să fie luate în consens, dar în cazul nostru consensul nu răspunde poziției celorlalte 25 de state membre, tuturor instituțiilor europene și intereselor Austriei, pentru că afacerile austriece au interes ca România și Bulgaria să fie parte din Schengen”, a adăugat ambasadorul Radko Vlaykov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`