Toni Greblă, despre buletinele de vot suplimentare: S-a constatat că în unele localități foarte mici și-au stabilit reședința un număr mare de oameni. Vor fi folosite doar dacă buletinele aferente localității s-au epuizat (VIDEO)

Toni Greblă, despre buletinele de vot suplimentare: S-a constatat că în unele localități foarte mici și-au stabilit reședința un număr mare de oameni. Vor fi folosite doar dacă buletinele aferente localității s-au epuizat (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a vorbit despre suplimentarea numărului de buletine de vot la alegerile locale, sâmbătă, la Știrile B1 TV prezentate de Alex Vlădescu, și spune că s-a constatat că în unele localități foarte mici și-au stabilit reședința „un număr mare de oameni”.

Toni Greblă (AEP), pe B1 TV, despre buletinele de vot suplimentare

Întrebat despre cele 19.766 de buletine de vot tipărite suplimentar, președintele AEP a spus: „La alegeri locale, tradițional se tipăresc pentru fiecare localitate, comună, oraș, municipiu, atâtea buletine de vot câți cetățeni sunt înscriși în listele electorale permanente, deci care au domiciliul stabil (…) în localitatea respectivă, plus un supliment de 10%”.

„În unele localități foarte mici, localități care au 700-1.000 de votanți, s-a constatat în ultima perioadă, din multe motive, unele țin de mobilitatea populației, altele pot să țină de alte împrejurări, un număr mare, de 200, 300, 400 de oameni care și-au stabilit reședința, adică domiciliul flotant, în localitatea aceea. Eh, în aceste condiții în care 90% din cetățenii de pe liste permanente participă la alegeri, dacă se prezintă și cei care au domiciliul flotant, este posibil să nu ajungă toate buletinele de vot”, a adăugat Toni Greblă.

Toni Greblă: Pentru primar și consiliul local n-ai de unde să redistribui buletine de vot

„Redistribuirea pe secții de votare a fost permisă întotdeauna, dar pentru primar și consiliul local n-ai de unde să redistribui, pentru că pentru fiecare localitate sunt buletine de vot cu primar și consiliul local din acea așezare. Drept urmare, pentru a nu fi în situația în care unele localități, repet, mici, de sub 1.000 de alegători, să rămână în situația să nu aibă buletine de vot pentru alegeri din comuna respectivă, s-a luat decizia de către BEC să se suplimenteze un anume număr. E vorba de câteva zeci, până la 100, 150 de buletine de vot. Repet, numai pentru primar și consiliul local. Ele vor fi folosite numai în situația în care buletinele de vot aferente localității respective s-au epuizat”, a mai spus Toni Greblă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București
20:45 - Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)
20:23 - Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale / Eurodeputata depusese un nou dosar după decizia Curții Constituționale
20:05 - Cristina Neagu este oficial cea mai bună marcatoare din istoria Ligii Campionilor. Victorie dramatică pentru CSM în Polivalentă
19:45 - Mircea Geoană: Pentru asta m-am întors în politică, pentru a aduce o schimbare adevărată în țara mea și în țara noastră
19:38 - Alexandru Muraru: Mihai Tudose demonstrează că nu înțelege nici legislația, nici principiile democratice. Esența jocului PSD este să cenzureze candidații incomozi prin metode putiniste
19:19 - Mașină lovită de tren în județul Buzău. Un bărbat a murit, iar o femeie a fost rănită grav
18:55 - Augustin Zegrean, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Habar n-am ce a încălcat, știu doar că și la BEC sunt cinci judecători de la Curtea Supremă, care au spus că poate să candideze (VIDEO)
18:30 - „360 de grade”, cu Alina Bădic. Persoanele care au un potențial foarte mare în aceste zile (VIDEO)