Sondaj Epsilon: Gabriela Firea e prima în intențiile de vot pentru Primăria Capitalei / 53% dintre bucureșteni cred că orașul s-a îndreptat în ultimii 4 ani într-o direcție greșită (FOTO)

Sondaj Epsilon: Gabriela Firea e prima în intențiile de vot pentru Primăria Capitalei / 53% dintre bucureșteni cred că orașul s-a îndreptat în ultimii 4 ani într-o direcție greșită (FOTO)
Foto: Facebook / Gabriela Firea

Un sondaj Epsilon, realizat în perioada 31 mai – 2 iunie, o arată pe Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, pe primul loc în preferințele electoratului, cu 32%. Pe locul 2 e Nicușor Dan, cu 31%, urmat de Cristian Popescu Piedone (11%) și Sebastian Burduja (9%). Metoda de culegere a datelor a fost chestionarul online.

Cum vor vota bucureștenii pentru Primăria Capitalei, potrivit sondajului Epsilon

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Primăria Municipiului București dvs. pe candidatul cărui partid l-ați vota?”, 32% au răspuns Gabriela Firea (PSD), 31% – Nicușor Dan (independent susținut de ADU și REPER), 11% – Cristian Popescu Piedone (PUSL), 9% – Sebastian Burduja (PNL), 5% – Diana Șoșoacă (SOS România), 4% – Mihai Enache (AUR), 2% – ”alții”, 6% – ”nu știu/nu răspund”.

În schimb, 45% dintre respondenți cred că va câștiga Firea, 43% – Dan, 6% – Piedone, 4% – Burduja, 1% – Șoșoacă, 1% – Enache.

Cum văd bucureștenii orașul acum, potrivit sondajului Epsilon

53% dintre respondenți au spus că în ultimii 4 ani Bucureștiul s-a îndreptat într-o direcție greșită, 17% că direcția a fost bună, 10% – foarte bună, 15% – foarte greșită. 5% au ales varianta ”nu știu/nu răspund”.

Întrebați cât de mulțumiți sunt de activitatea actualului primar, 5% au ales foarte mulțumit, 23% – mulțumit, 36% – nemulțumit, 27% – foarte nemulțumit, iar 9% au ales varianta ”nu știu/nu răspund”.

La întrebarea „După părerea dvs., pentru a vă duce să votați pentru Primarul Municipiului București pe data de 9 Iunie 2024, este important să aibă loc o dezbatere între candidați?”, 78% au spus ”da”, 13% – ”nu” și 9% – ”nu știu/nu răspund”.

Sondajul Epsilon a fost realizat în perioada 31 mai – 2 iunie, pe un eșantion de 5.430 identități online/respondenți analizați. Marja de eroare e de ±5%, la un nivel de încredere de 90%.

A participat populația adultă, activă în mediul online, cu identitate/acces la internet prin adresa IP din Municipiul București, autoidentificată cu vârsta de peste 18 ani.

Mecanismele de ponderare și analiză a datelor se bazează pe programare Machine Learning, antrenat anterior pe seturi de date succesive de la nivelul Municipiului București, ca având o probabilitate verificată de 90%. Metoda de culegere a datelor a fost chestionarul online.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi
17:34 - Surse: Fost crainic al clubului Dinamo, reținut după ce ar fi agresat sexual un băiat de 16 ani