Silvestru Șoșoacă, aflat sub control judiciar pentru falsificare de semnături: „Nu am niciun gram de încredere în justiția română” (VIDEO)

Silvestru Șoșoacă, aflat sub control judiciar pentru falsificare de semnături: „Nu am niciun gram de încredere în justiția română” (VIDEO)

Silvestru Șoșoacă vrea să scape de controlul judiciar în ancheta privind falsificarea semnăturilor pentru candidatura la alegerile europarlamentare.

„Nu am niciun gram de încredere în justiția română. Și voi de acasă să nu aveți niciun gram de încredere înjustiția română. Puiii ăia făcuți de Coldea și Kovesi sunt acolo”, a spus Silvestru Șoșoacă.

De ce e Silvestru Șoșoacă sub control judiciar și care ar fi implicarea lui George Simion

Silvestru Șoșoacă a fost plasat, miercuri seara, sub control judiciar 60 de zile, fiind acuzat de uz de fals şi fals în declaraţii, mai precis, că a fasificat semnături pentru depunerea candidaturii independente la alegerile europarlamentare.

George Simion, liderul AUR, e și el vizat pentru că l-ar fi ajutat pe Silvestru Șoșoacă să falsifice semnăturile.

Un comunicat de miercuri după-amiază al Parchetului General vorbea despre „liderul unei formațiuni parlamentare, deputat”, care ”i-a instigat, atât direct, cât și prin interpuși, pe mai mulți membri ai unei formațiunii politice și pe o serie de angajați ai Parlamentului României care desfășoară activități lucrative în cadrul formațiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024”.

De ce a mers Simion la Parchetul General

În schimb, George Simion a ajuns, vineri, la PG pentru a se autoinvita să fie audiat.

„Am venit împreună cu colegii mei care au rămas fără telefoane, fără laptopuri, cu trei zile înainte de alegeri, spunând că e o urgență. Percheziția informatică în cazul lor nu s-a făcut nici acum. Cer o audiență la procurorul-șef, la domnul Florența, cer ca procurorul de caz, dacă consideră că trebuie să fiu audiat și, miercuri, înainte de alegeri, m-a prezentat ca fiind un infractor, cer să mă audieze și vreau să fac un denunț cu privire la anumite semnături de la PNL, am niște comune, de la PSD, de la USR, de la REPER, de la AUR, pe motiv că, din cunoștințele mele, sunt semnături false. Trebuie să se aplice legea în cazul tuturor partidelor. Eu poate am greșit că am fost sincer, dar disperarea e maximă aici, la procuratură”, a declarat Simion.

El a mai precizat că AUR a strâns peste 600.000 de semnături.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR
22:01 - A fost contestată la CCR și candidatura lui Marcel Ciolacu
21:45 - PSD: Susținem dreptul oricărei persoane de a alege și de a fi aleasă. CCR trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii doamnei Diana Șoșoacă
21:27 - Lucian Romașcanu, după declarația lui Florin Roman privind decizia CCR: PSD nu are nicio implicare în justiție. Când ai dileme și dificultăți să îți vezi candidatul în finală, despre dl. Ciucă vorbesc, începi să dai rateuri de gândire
21:06 - Florin Roman (PNL): Eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru Cotroceni, făcută prin mâna majorității PSD din CCR, este o făcătură marca PSD
20:46 - Diana Șoșoacă, după ce i-a fost anulată candidatura la prezidențiale: „Mă sună foarte mulți din Sfatul Înțelepților, mă sună generali din armată. Este timpul să acționăm”
20:10 - Elena Lasconi, „reacție la cald” după decizia CCR: „Interdicția de a candida dată Dianei Șoșoacă pare la prima vedere un vis împlinit pentru domnul Marcel Ciolacu” (VIDEO)
19:55 - Volodimir Zelenski spune că le va prezenta aliaților „Planul Victoriei” pentru „un final just al războiului cu Rusia”. Reuniune la Baza Ramstein din Germania
19:26 - CCR a anulat candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia este definitivă