Cum va arăta noul Parlament European? Rareș Bogdan: „Cred că majoritatea va fi tot EPP – S&D, deci cele două mari familii politice din care fac parte PNL și PSD” (VIDEO)

Cum va arăta noul Parlament European? Rareș Bogdan: „Cred că majoritatea va fi tot EPP - S&D, deci cele două mari familii politice din care fac parte PNL și PSD” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL și candidat PNL-PSD la europarlamentare, a explicat vineri, pentru B1 TV, cum ar putea arăta noul Parlament European rezultat din alegerile din 9 iunie.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Rareș Bogdan, despre posibilele rezultate ale alegerilor europarlamentare

„Avem nu mai puțin de 10 state unde extrema dreaptă sau conservatorii, dreapta radicală riscă să câștige alegerile. Totuși, nu reușesc să facă o majoritate și nici să ajungă la cifra dorită de ei de 200 de europarlamentari.

Eu cred că vor fi sub 150 din 720, cât va număra noul Parlament. EPP, grupul care e singurul grup proeuropean, stabil, are o ușoară creștere de 8-10 mandate, potrivit estimărilor. (…) Deci practic EPP rămâne primul grup politic, potrivit estimărilor, cu o creștere de 8-10 mandate.

Grupul S&D rămâne pe locul 2 sau 3, după suveraniști, cu 135-140, grupul lui Macron, Rewnew, coboară cel mai mult, de la 105 mandate la o estimare de 70-72. Iar Verzii coboară de la 48 la sub 30. Cam așa va arăta PE. Nu știm cât va lua grupul de extremă stângă, dar probabil între 30 și 40 de mandate. Ei primesc, în general, voturi de la țări din nordul Europei.

Cred că majoritatea va fi tot EPP – S&D, deci cele două mari familii politice din care fac parte PNL și PSD, respectiv, cu ajutorul lui Macron, al Renew, vom putea face majoritatea de 361 necesară pentru a conduce Comisia Europeană, Consiliul, Parlamentul European și a avea Înaltul Reprezengtant”, a declarat Rareș Bogdan.

Acesta a mai afirmat că, în contextul comasării alegerilor locale cu europarlamentarele, ei au și prezentat legătura între dezvoltarea comunităților locale și apartenența României la UE. Practic, fondurile europene au asigurat finanțarea pentru multe investiții din localitățile României.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`