Care este cel mai bun înlocuitor al zahărului. Poate ține departe obezitatea, diabetul și bolile cardiovasculare

Care este cel mai bun înlocuitor al zahărului. Poate ține departe obezitatea, diabetul și bolile cardiovasculare
Sursa foto: Freepik

Zahărul rafinat este asociat cu numeroase probleme de sănătate, inclusiv obezitate, diabet și boli cardiovasculare. Dacă dorești să îți îmbunătățești sănătatea, renunțarea la zahăr poate fi o alegere excelentă. Există alternative naturale care pot înlocui zahărul și care nu afectează sănătatea.

Ștevia

Ștevia este un îndulcitor natural derivat din frunzele plantei Stevia rebaudiana. Are foarte puține calorii și este ideală pentru persoanele care urmează diete stricte sau care încearcă să își mențină greutatea, potrivit click.ro. 

Ștevia este o alternativă sănătoasă a zahărului deoarece nu influențează nivelul de zahăr din sânge, fiind potrivită pentru cei care suferă de diabet. Aceasta are o putere de îndulcire de 200-300 de ori mai mare decât zahărul și conține și compuși benefici care pot avea efecte pozitive asupra sănătății.

Siropul de agave

Extras din planta de agave, acest îndulcitor natural are un indice glicemic mai mic decât zahărul, ceea ce înseamnă că eliberează energia mai lent în organism. Deși conține un număr relativ ridicat de calorii și nu este recomandat în dietele de slăbire, poate fi utilizat de cei care doresc să adopte un stil de viață mai sănătos.

Siropul de arțar

Cercetările efectuate de Universitatea din Rhode Island au arătat că siropul de arțar conține compuși antioxidanți care pot ajuta la prevenirea unor boli cronice grave, cum ar fi diabetul, cancerul, osteoporoza și Alzheimerul. De asemenea, este o sursă de nutrienți esențiali precum zincul și manganul. Cu toate acestea, trebuie consumat cu moderație datorită conținutului caloric ridicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`