Daniel Fenechiu, despre dosarul de la Parchet: Din momentul în care au intrat în politică, Simion și colegii săi au mers pe principiul incitării populației împotriva legilor. Incidentul nu are o foarte mare semnificație electorală (VIDEO)

Daniel Fenechiu, despre dosarul de la Parchet: Din momentul în care au intrat în politică, Simion și colegii săi au mers pe principiul incitării populației împotriva legilor. Incidentul nu are o foarte mare semnificație electorală (VIDEO)
Foto: Daniel Fenechiu / Facebook

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a comentat dosarul de la Parchetul General, joi, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și i-a acuzat pe președintele AUR, George Simion, și colegii săi că „au mers pe principiul incitării populației împotriva legilor” încă de la momentul intrării în politică.

Daniel Fenechiu (PNL), pe B1 TV: Simion n-a înțeles că ordinea de drept și de fapt se schimbă prin vot

Întrebat despre declarația președintelui AUR cu privire la o presupusă strângere frauduloasă a semnăturilor în cazul tuturor partidelor, liderul senatorilor PNL a răspuns: „Există un vechi dicton grecesc care spune «suntem sclavii legilor pentru a putea fi liberi». Asta înseamnă că o lege, bună sau proastă, cât este în funcțiune, trebuie respectată. Din momentul în care au intrat în politică, Simion și colegii domniei sale, inclusiv colega domniei sale care a plecat și și-a înființat un nou partid, au mers pe principiul incitării populației împotriva legilor”.

„Chiar dacă există oameni nemulțumiți de anumite legi, de anumite lucruri, soluția nu este incitarea populației ca prin violență și prin nesupunere să schimbi o anumită ordinea. Ordinea de drept și ordinea de fapt se schimbă prin vot. Domnul Simion n-a înțeles lucrul acesta, iar în momentul în care a făcut declarația de care spuneți dumneavoastră practic n-a făcut altceva decât să releve acest lucru”, a adăugat Daniel Fenechiu.

„Domnia sa spune, domne`, uite care e treaba, eu nu pot respecta această lege și, prin urmare, mai sunt și alții care nu o respectă, o spun publică că nu o respect, pentru că în maniera asta câștig mai mulți aderenți din categoria celor pe care i-am instigat să nu respecte legea, nu se poate în mod legal, motiv pentru care facem orice”, a continuat liberalul.

Daniel Fenechiu: Incidentul nu are o foarte mare semnificație electorală

„Acum eu vreau să vă spun un lucru. Eu am certitudinea că domnul Simion, la data când a făcut declarația respectivă, știa că există plângerea formulată la Parchetul General (…) pentru falsificarea unor semnături, pentru că au fost multe Birouri Electorale care au sesizat unitățile de Parchet, în conformitate cu dispozițiile legii. S-a întâmplat și în Ilfov treaba asta, s-a întâmplat în foarte multe județe din România. Simion știa că se va ajunge la cercetarea acestor împrejurări”, consideră Daniel Fenechiu.

„Eu cred că nu are o foarte mare semnificație electorală acest incident de campanie, în care se desfășoară o urmărire sau chiar două urmăriri penale, pentru că cei care apreciază legea și cred că într-o țară, într-un stat normal, lucrurile se schimbă prin vot, cu siguranță, nu vor vota niciodată oameni care incită la încălcarea legii”, a mai declarat liderul senatorilor PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)