Vladimir Putin a amenințat că va trimite arme țărilor terțe pentru a lovi Occidentul dacă va autoriza Ucraina să folosească rachete cu rază de lungă acțiune

Vladimir Putin a amenințat că va trimite arme țărilor terțe pentru a lovi Occidentul dacă va autoriza Ucraina să folosească rachete cu rază de lungă acțiune
Sursa Foto: Hepta - Zuma Press / Mikhail Metzel/Kremlin Pool

Președintele rus Vladimir Putin a amenințat miercuri, 5 iunie, că va livra arme țărilor terțe care să lovească interesele Occidentului, dacă acesta va autoriza Ucraina să lovească Rusia cu rachete cu rază de lungă acțiune, scrie Agerpres.

Moscova va riposta dacă rachete cu rază lungă de acțiune vor fi lansate în viitor împotriva Rusiei

Vladimir Putin a anunțat că dacă rachete cu rază lungă de acțiune vor fi folosite împotriva Rusiei, Moscova va riposta.

„Dacă cineva consideră posibil să furnizeze astfel de arme în zona de luptă pentru a ne lovi teritoriul (…), de ce nu am avea şi noi dreptul să furnizăm arme de acelaşi tip în regiuni ale lumii unde să fie lovite instalaţii sensibile în ţări care acţionează împotriva Rusiei?”, a declarat Putin.

De teama că acest conflict ar putea să fie și mai grav decât este, unele țări din NATO, printre care și Italia, se opun utilizării armelor lor împotriva Rusiei, în special a rachetelor cu rază lungă de acţiune de înaltă precizie.

De asemenea, Vladimir Putin a reafirmat că instructorii militari occidentali sunt deja în Ucraina și „suferă acolo pierderi”, despre care SUA și statele europene „preferă să păstreze tăcerea”.

Vladimir Putin crede că războiul poate fi oprit dacă Occidentul nu mai livrează arme Ucrainei

În cadrul unui interviu de aproximativ trei ore, Vladimir Putin a declarat că cel mai bun mijloc de a opri războiul este ca Occidentul „să înceteze să livreze arme” Ucrainei.

„A furniza arme într-o zonă de conflict este întotdeauna un lucru rău. Mai ales când furnizorii nu se limitează doar să furnizeze arme, ci le şi controlează. Aceasta este o măsură foarte gravă şi foarte periculoasă”, a mai declarat Putin.

Refuzând să estimeze pierderile suferite de armata rusă după doi ani și jumătate de conflict, Vladimir Putin a asigurat că acestea sunt „mult sub” pierderile suferite de Ucraina.

„Dacă vorbim despre pierderi ireparabile (morţi), atunci raportul este de unu la cinci” comparativ cu pierderile suferite de partea ucraineană, a afirmat Putin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`