Un bărbat cu dublă naționalitate ucraineană și rusă a fost arestat lângă Paris după ce s-a ars într-o explozie în timp ce încerca să fabrice o bombă artizanală

Un bărbat cu dublă naționalitate ucraineană și rusă a fost arestat lângă Paris după ce s-a ars într-o explozie în timp ce încerca să fabrice o bombă artizanală
sursă foto: captură YT

Poliția franceză a arestat un bărbat care a detonat materiale explozive într-o cameră de hotel la nord de Paris. O sursă din cadrul Parchetului Antiterorism francez (PNAT) a declarat că, luni seară, tânărul de 26 de ani a primit îngrijiri medicale de către pompieri într-un hotel din Val-d’Oise, la nord de Paris, pentru „semnificative arsuri suferite după o explozie”.

Bărbatul este audiat de polițiști

O percheziție inițială a camerei sale de hotel a dus la descoperirea „produselor și materialelor destinate fabricării dispozitivelor explozive”, a spus sursa. Bărbatul, de naționalitate ucraineană și rusă, este în continuare audiat de polițiști miercuri, anunță The Guardian.

Sursa a confirmat că PNAT, în colaborare cu agenția națională de spionaj a Franței, a deschis o anchetă asupra bărbatului, care era suspectat de participare la o conspirație teroristă și un complot cu bombă.

Ambasadele Ucrainei și Rusiei la Paris nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Aeroportul Paris-CDG, care este aproape de locul unde a fost arestat bărbatul, a declarat că operațiunile nu au fost afectate.

Franța este în alertă de amenințare maximă cu mai puțin de două luni până la începerea Jocurilor Olimpice de la Paris. Jocurile se vor desfășura pe un fundal geopolitic complex, cu războaiele din Ucraina și Gaza, și reprezintă o provocare majoră de securitate.

Luna trecută, serviciile de securitate franceze au declarat că au dejucat un atac planificat asupra Jocurilor prin arestarea unui tânăr cecen de 18 ani care se presupune că pregătea un atac sinucigaș pe stadionul de fotbal Saint-Etienne.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`