Gata cu Big Mac-urile de pui! Curtea UE hotărăște împotriva McDonald’s în cazul mărcilor înregistrate

Gata cu Big Mac-urile de pui! Curtea UE hotărăște împotriva McDonald's în cazul mărcilor înregistrate

Lanțul american de fast-food McDonald’s nu are dreptul de a folosi termenul „Big Mac” pentru produsele din carne de pasăre, după ce nu l-a folosit pentru acestea timp de cinci ani consecutivi, a declarat miercuri cel de-al doilea tribunal superior al Europei, într-o victorie parțială a rivalului irlandez Supermac într-o lungă durată.

Pe ce s-a centrat hotărârea Tribunalului

Hotărârea Tribunalului din Luxemburg s-a centrat pe încercarea Supermac din 2017 de a revoca utilizarea de către McDonald a denumirii Big Mac pe care compania americană o înregistrase în 1996 pentru produsele și serviciile din carne și pasăre prestate la restaurante, scrie Reuters.

Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) a respins cererea de revocare a lui Supermac și a confirmat utilizarea de către McDonald a termenului pentru sandvișuri cu carne și pui, determinând compania irlandeză să conteste decizia.

Supermac’s, care și-a deschis primele restaurante în Galway în 1978, vinde carne de vită și burgeri de pui, precum și nuggets de pui prăjiți și sandvișuri.

Tribunalul a respins argumentele lui McDonald și a anulat și modificat parțial decizia EUIPO.

„McDonald’s pierde marca UE Big Mac în ceea ce privește produsele din carne de pasăre”

„McDonald’s pierde marca UE Big Mac în ceea ce privește produsele din carne de pasăre”, au decis judecătorii.

McDonald’s nu a dovedit utilizarea autentică într-o perioadă continuă de cinci ani în Uniunea Europeană în legătură cu anumite bunuri și servicii”, au spus aceștia.

McDonald’s nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Sentința poate fi atacată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cea mai înaltă din Europa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`