Diana Stoica (USR), despre Silvestru Șoșoacă, suspectat că și-ar fi depus candidatura la europarlamentare cu semnături false: Dacă aceste lucruri sunt adevărate, cred că e vorba de un cumul de infracțiuni (VIDEO)

Diana Stoica (USR), despre Silvestru Șoșoacă, suspectat că și-ar fi depus candidatura la europarlamentare cu semnături false: Dacă aceste lucruri sunt adevărate, cred că e vorba de un cumul de infracțiuni (VIDEO)
Foto: Diana Stoica / Facebook

Deputata USR, Diana Stoica, a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre Silvestru Șoșoacă, care a fost săltat de polițiști și dus la audieri, miercuri, fiind suspectat că și-ar fi depus candidatura la europarlamentare cu semnături false.

Diana Stoica a spus că „am suspiciuni la nivel personal față de toate partidele care strâng aceste sute de mii de semnături și pe care noi nu le-am văzut în stradă.”

„Dacă aceste lucruri sunt adevărate, cred că e vorba de un cumul de infracțiuni”

„Dacă aceste lucruri sunt adevărate, cred că e vorba de un cumul de infracțiuni, de la infracțiuni electorale până la folosirea datelor personale. Bănuiesc că sunt niște infracțiuni legate de identitatea oamenilor, pe care le-au folosit fără acordul acestora. Dar în ceea ce privește, și e foarte grav, dacă s-a întâmplat așa ceva, de altfel, eu am suspiciuni la nivel personal față de toate partidele care strâng aceste sute de mii de semnături și pe care noi nu le-am văzut în stradă.

Noi am fost zi de zi în stradă și cu mare dificultate, cu sute de membri în fiecare zi, în stradă, am strâns acest număr absurd de semnături și cei care n-au fost în stradă te întrebi de unde le-au strâns. Deci există suspiciunea aceasta și de aceea noi susținem de ceva timp că trebuie verificate toate listele, pentru că știți că ele se verifică așa, aleatoriu, câte una de pe aici, una de pe colo, listele de semnături și vedeți că unele dintre ele sunt chiar în ordine alfabetică, deci asta e imposibil”, a precizat Diana Stoica.

„Dacă mergi pe stradă nu te întâlnești cu oamenii în ordine alfabetică”

„Dacă mergi pe stradă nu te întâlnești cu oamenii în ordine alfabetică, ca să-i treci așa în lista ta, adică sunt multe semne de întrebare, dar mie mi se pare că, dacă îmi aduc aminte bine, și doamna Șoșoacă a avut un calup de semnături respinse pentru că erau false, de la candidatura pentru Primăria Municipiului București, domnul Șoșoacă, de asemenea, când și-a depus, atunci, au existat semnale în acest sens și nimeni nu a făcut nimic.

Acum mi se pare că discuția asta e, cumva, adusă în lumina reflectoarelor de către PSD și PNL, pentru că îi ajută să distragă atenția oamenilor de la lucrurile cu adevărat grave, care se întâmplă în România pentru că lucrurile astea erau cunoscute de acum câteva săptămâni, de când s-a finalizat depunerea semnăturilor și nu s-a sesizat nimeni să facă nimic”, a mai adăugat deputata USR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)