Cum să crești căpșuni mari și gustoase în propria grădină. Ce ne recomandă specialiștii

Cum să crești căpșuni mari și gustoase în propria grădină. Ce ne recomandă specialiștii
Sursa Foto: Flickr.com

Cultivarea căpșunilor mari și gustoase în propria grădină nu este un secret doar pentru grădinarii experimentați. Urmând câteva sfaturi simple de la specialiști, vă puteți bucura de o recoltă bogată.

Care sunt pașii de urmat

Unul dintre cei mai importanți factori în obținerea căpșunilor mari este alegerea soiului potrivit. Există diverse tipuri de căpșuni care pot fi cultivate în grădină sau în ghiveci. Kate Brines de la Stark Bro’s Nurseries & Orchards recomandă căpșunile de iunie, despre care spune că sunt „cel mai bun pariu” pentru fructe mari, potrivit G4Food. 

Pe lângă alegerea soiului, locația unde plantați căpșunile este crucială. Plantele de căpșuni au nevoie de mult soare pentru a produce fructe mari, așa că asigurați-vă că le plantați într-un loc care primește zilnic cel puțin șase până la opt ore de soare.

Cum trebuie îngrijite plantele

Fertilizarea corectă este esențială pentru creșterea căpșunilor mari. Hrăniți plantele la începutul primăverii și în timpul sezonului de vegetație, folosind un produs granular cu eliberare lentă sau adăugând materie organică în sol. Produsele organice, cum ar fi făina de oase, granulele de gunoi de pui sau făina de varec, sunt preferate în locul celor chimice.

Odată ce plantele încep să înflorească, adăugarea unui îngrășământ bogat în potasiu poate stimula dezvoltarea fructelor. Acest îngrășământ lichid poate fi amestecat în apă și aplicat la fiecare câteva săptămâni.

Plantele de căpșuni produc mulți stoloni în fiecare an, dar pentru a obține căpșuni mai mari, este recomandat să îi îndepărtați. Tăierea stolonilor ajută la direcționarea energiei plantei spre producția de fructe, în loc de creșterea noilor plante.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:37 - Nicolae Ciucă: Ciprian Ciucu e o revelație a alegerilor locale, un model pentru ceea ce înseamnă administrația publică de calitate
16:29 - O companie aeriană vinde mămăligă cu brânză la plic. Câți bani trebuie să plătești pentru a mânca preparatul, la înălțime
16:17 - Ce a pățit Anca Țurcașiu, la una dintre probele de la Asia Express. Vedetei nu i-a venit să creadă: „Eu chiar am o problemă”
16:17 - Un profesor de engleză din Bucureșt, cercetat. Ar fi violat, corupt și agresat sexual o minoră
16:17 - Gigi Becali, scandalizat după ce Luțu i-a arătat Instagramul: „Când am văzut femei, femei, femei, i-am zis ‘Du-te, bă, de aici!’ și i-am aruncat telefonul”
16:08 - Newsweek: Cine e vicecampionul olimpic la tir ce a devenit solist de operă? Depresia l-a făcut să piardă aurul
16:06 - Barbecue uriaș organizat în ultima zi a Regelui Charles și a Reginei Camilla în Australia. A fost prima călătorie în străinătate a monarhului britanic de lungă durată după diagnosticarea cu cancer
15:57 - SUA ar fi împiedicat un atac armat în Ungaria. Șase tineri reținuți în fața unui bar din Budapesta
15:44 - Marian Rasaliu: Exclus ca PSD să aibă o relație preelectorală cu AUR-ul lui George Simion. Am convingerea că, arătând așa sondajele, Marcel Ciolacu va câștiga inclusiv turul 2 (VIDEO)
15:39 - Zece tone de deșeuri urmau să fie arse ilegal într-o comună din Dâmbovița. Autoritățile au aplicat operațiunea Jupiter