FMI: Statele membre trebuie să majoreze cheltuielile favorabile creşterii economice (VIDEO)

FMI: Statele membre trebuie să majoreze cheltuielile favorabile creşterii economice (VIDEO)
Foto: masapresei.ro

Statele membre ale Fondului Monetar Internaţional trebuie să-şi majoreze cheltuielile "favorabile creşterii economice". O spune chiar FMI, care precizează că, din cauza extinderii riscurilor negative la adresa economiei mondiale, sunt necesare mai multe politici eficace în acest sens. Preşedintele Comisiei Europene vine cu o nouă perspectivă, aceea că migranţii sirieni ar putea impulsiona creşterea economică, informează B1 TV.

”Am făcut o evaluare în cadrul Comisiei și credem că anul ăsta și anul viitor vom vedea o impulsionare a PIB-ului. Mai exact, în Europa, acesta va creşte cu aproape 0,3 procente şi va ajunge la în jur de două procente. Ceea ce nu e deloc neglijabil”, a declarat un oficial al instituției.

Această creştere s-ar putea datora şi migranţilor sirieni.

Cu toate acestea, FMI vorbeşte despre o încetinire a economiei mondiale.

În cadrul întâlnirilor de primăvară dintre Fondul Monetar Internaţional şi Banca Bondială de la Washington, reprezentanţii Fondului au declarat că ar trebui să exploreze noi instrumente de creditare de tip preventiv pentru a ajuta ţările membre să facă faţă încetinirii economiei mondiale.

FMI: Statele membre trebuie să majoreze cheltuielile favorabile creşterii economice

#DIRECT_ONE_aqgxsh#

Banca Europeană de Investiții spune că din cauza provocărilor internaționale, printre care şi criza siriană, este nevoie de o mai bună cooperare, atât între instituții, cât şi între sectorul public și cel privat. Aceasta ar trebui să crească mai ales în Europa, care se va confrunta pe termen lung cu provocarea migrației.

”Schimbările care au loc în acest moment vor genera şi mai multe fluxuri de refugiați sau, cel puțin, migranți. Nu toată lumea este conştientă de această imagine de ansamblu. O conferință ca aceasta ajută la deschiderea ochilor. Cooperarea dintre băncile multilaterale și Națiunile Unite s-a intensificat în mod considerabil”, a declarat Werner Hoyer, președinte BEI.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, spune că deşi pieţele monetare s-au mai relaxat din februarie şi până acum, perspectivele sunt încă riscante. Asta din cauza cererii slabe de piaţă, a potențialei ieşiri din Uniunea Europeană a Regatului Unit, dar şi a scăderii preţului petrolului şi materiilor prime.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`