Zeci de persoane s-au îmbolnăvit după ce au mâncat scoici. O toxină periculoasă pentru oameni, detectată în fructele de mare. Simptomele sunt extrem de grave

Zeci de persoane s-au îmbolnăvit după ce au mâncat scoici. O toxină periculoasă pentru oameni, detectată în fructele de mare. Simptomele sunt extrem de grave
Sursa foto: unsplash

Zeci de persoane au avut de suferit după ce au mâncat niște scoici.

Ce presupune intoxicația paralitică cu crustacee

Cel puțin 20 de oameni au fost afectați de intoxicația paralitică cu crustacee. Aceasta este cauzată de saxitoxină, o toxină naturală produsă de alge. Autoritățile au decis interzicerea pescuitului de scoici.

Un focar „fără precedent” de otrăvire cu crustacee a forțat autoritățile din Oregon (SUA) să închidă întregul stat de coastă pentru recoltarea de midii, informează Sky News.

Cel puțin 20 de persoane din acea zonă s-au îmbolnăvit după ce au consumat acele moluște.

Statul a închis, de asemenea, anumite părți ale coastei pentru a recolta fructele de mare, cum ar fi, scoici și stridii.

„Am avut un eveniment de otrăvire cu crustacee în Oregon pe care nu l-am văzut niciodată în stat. Natura fără precedent a focarului s-a datorat atât numărului de specii afectate, cât și numărului de oameni care s-au îmbolnăvit”, a spus Matthew Hunter, managerul programului de crustacee al Departamentului de Pește și Faună Sălbatică din Oregon, conform Sky News.

Niveluri crescute de toxine a fost detectate pentru prima dată în crustaceele de pe coasta centrală și de nord a statului pe data de 17 mai, a mai specificat Matthew Hunter.

Ce au transmis oficialii din domeniul sănătății

Oficialii din domeniul sănătății le cer persoanelor care au recoltat sau consumat crustacee din Oregon, începând cu 13 mai, să completeze un sondaj care este menit să ajute anchetatorii să identifice cauza focarului și numărul de persoane care s-au îmbolnăvit.

Această otrăvire este cauzată de saxitoxină, o toxină naturală produsă de alge, potrivit Autorității de Sănătate din Oregon.

Saxitoxina este o neurotoxină puternică și cea mai cunoscută toxină paralizantă a crustaceelor. Dacă ajunge în corpul omului, de obicei prin consumul de crustacee contaminate, poate provoca boala cunoscută sub numele de intoxicație paralitică cu crustacee.

Ce simptome apar după intoxicația paralitică cu crustacee

Cei care mănâncă crustacee contaminate cu niveluri ridicate de saxitoxină încep, de obicei, să se simtă rău în decurs de 30 până la 60 de minute. Simptomele includ amorțeală la nivelul feței, vărsături, diaree și chiar dificultăți de respirație și bătăi neregulate ale inimii, în cazurile severe.

Important de specificat este că nu există un antidot pentru această otrăvire, dar tratamentul pentru cazurile severe poate necesita ventilatoare mecanice pentru a ajuta pacienții să respire.

Autoritățile au transmis că gătitul sau congelarea crustaceelor ​​contaminate nu ucid toxinele și nu le face să fie consumate în siguranță.

Oficialii din statul vecin Washington au închis, de asemenea, coasta Pacificului pentru recoltarea de crustacee, inclusiv scoici și stridii, a arătat o hartă a siguranței crustaceelor ​​realizată de departamentul de sănătate al statului Washington.

Departamentul de agricultură din Oregon spune că va continua testarea pentru toxinele crustaceelor ​cel puțin de două ori pe lună, când mareele și vremea o vor permite.

Redeschiderea unei zone închise pentru biotoxine necesită două teste consecutive care arată că nivelurile de toxine sunt sub un anumit prag, potrivit agenției.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)