Conducerea PNL s-a compromis iremediabil, iar Campania lui Munteanu va însemna un lung șir de proteste perfect legitime. ”După toate astea, PNL ori se va rupe, ori vine altă conducere, dar așa nu se mai poate”

Conducerea PNL s-a compromis iremediabil, iar Campania lui Munteanu va însemna un lung șir de proteste perfect legitime. ”După toate astea, PNL ori se va rupe, ori vine altă conducere, dar așa nu se mai poate”

După desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat PNL pentru Primăria Capitalei, actuala conducere a liberalilor s-a compromis iremediabil. În acest context, scrie Dan Tapalagă pentru HotNews, partidul are o singură alternativă: să meargă mai departe cu actuala conducere, după ce renunță la Munteanu, sau să o schimbe mai repede pentru a salva ce se mai poate. Cât despre candidatul pentru Primăria Generală, indiferent dacă liberalii riscă un al patrulea candidat, din rândurile lor sau din afara partidului, răul oricum este făcut.

”Nota de plata pentru erorile majore comisa in aceasta campanie (inclusiv sustinerea prosteasca a votului intr-un singur tur) va veni peste nici doua luni. Daca liberalii castiga mai mult de o duzina de primarii mari in toata tara dupa comportamentul deplorabil din ultimul an si jumatate pot zice bogdaproste. Ororile comise in stabilirea candidatului pentru Bucuresti reprezinta bomboana pe coliva PNL. Sigur, mai exista si varainta sa mearga pana la capat cu Marian Munteanu, dar in cazul asta partidul se va odihni curand sub crucile lui, bine tamaiat de carduri intregi de popi”, a scris Tapalagă pentru HotNews.

În opinia acestuia, cel mai probabil, Munteanu este invenția lui Teodor Athanasiu, devenit între timp șef de campanie în Capitală, iar Rareș Bogdan de la Realitatea TV a avut un rol important în expandarea mediatică a lui Munteanu, deși acesta neagă vehement că le-ar fi sugerat liberalilor această candidatură.

”Toata lumea civilizata se va simti agresata si ofensata de insistenta cu care liberalii indeasa pe gatul bucurestenilor o figura sinistra dupa alte doua incercari ratate de a se prezenta cu un candidat onorabil. Campania lui Munteanu – daca va mai fi, dar ma asept ca PNL sa-l retraga in urmatoarele zile – va insemna, previzibil, un lung sir de proteste perfect legitime. N-am vazut in viata mea de gazetar o catastrofa politica mai mare. In treacat fie spus, dupa toate astea PNL ori se va rupe, ori vine alta conducere dar asa nu se mai poate”, a mai scris Tapalagă.

Și decizia lui Iohannis de a se delimita de nominalizarea făcută de liberali a fost explicată de acesta. În opinia sa, președintele a intuit, probabil, dezastrul ce urmează acestei numiri.

Au trecut abia două săptămâni de când președintele Iohannis anunța că dorește să transforme România într-un "centru regional în ceea ce privește asumarea trecutului" or Tapalagă se întreabă ce valoare ar mai avea promisiunile făcute de Iohannis pe această temă dacă opțiunea sa pentru Primaria Capitalei ”este un agitator al ideilor de extrema dreapta, pe care organizatiile evreiesti il percep ca atare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`