Newsweek: Locul din România care rezistă unui atac nuclear. NASA a cercetat zona: intrarea, betonată

Newsweek: Locul din România care rezistă unui atac nuclear. NASA a cercetat zona: intrarea, betonată

Locul din România care rezistă unui atac nuclear. NASA și-a trimis cei mai buni oameni să o cerceteze. Autoritățile au decis, în final, să betoneze intrarea.

Caverna unică în România prin sistemul de chemosinteză. Locul descoperit în 1986 lângă Mangalia, unde Nicolae Ceaușescu ordonase construirea unei termocentrale care trebuia să producă căldură pentru tot litoralul românesc, i-a fascinat până și pe americani.

Locul din România care rezistă unui atac nuclear. NASA a cercetat zona: intrarea, betonată

Este o cavernă unică în lume prin sistemul de chemosinteză prin care organismele au supraviețuit în acest loc, în lipsa oxigenului. La vremea respectivă, urma să revoluționeze complet teoriile asupra apariţiei vieţii pe pământ.

Mai multe detalii pe newsweek.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România
19:29 - Gorj: Școală și grădiniță modernizate cu 1 milion de euro, ținute închise. Care este explicația primarului
19:28 - Există sau nu o înțelegere între PSD și AUR? Laurențiu Gîdei: Cred că lucrurile au mers prea departe. Cei doi care au lansat astfel de supoziții sunt niște amatori ai politicii, niște iresponsabili (VIDEO)
19:06 - 100% Schengen, doar în 2025
19:03 - Nicușor Dan a explicat cum se împart banii între PMB și primăriile de sector și de ce are nevoie de o sumă mai mare la Primăria Generală / Răspunsul său, întrebat de un bucureștean dacă „vrea să fie dictator” (VIDEO)