Papa Francisc, vizită istorică pe insula Lesbos. Suveranul Pontif va transmite un mesaj de solidaritate față de imigranți (VIDEO)

Papa Francisc, vizită istorică pe insula Lesbos. Suveranul Pontif va transmite un mesaj de solidaritate față de imigranți (VIDEO)

Vizită istorică a Papei Francisc în Lesbos. Suveranul Pontif se află sâmbătă preţ de câteva ore pe insula grecească, pentru a transmite un mesaj de solidaritate față de imigranți, informează B1 TV. Pregătiri intense au avut loc loc acolo înaintea vizitei şefului Bisericii Catolice. Muncitorii din Lesbos au fost surprinşi în timp ce vopseau pereţi, făceau curat şi chiar aranjau corturi pentru cei ce vor dormi afară înaintea marelui eveniment.

Papa Francisc a ajuns pe insula Lesbos

#DIRECT_ONE_dray5k#

Papa Francisc se află pentru câteva ore în Lesbos, poartă de intrare a imigranților în Europa, pentru a transmite un mesaj de deschidere și de solidaritate. Suveranul Pontif este însoţit în vizita sa pe insula Lesbos de Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului şi de Arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei. Nu vor exista ceremonii oficiale, întrucât Papa nu va merge în această insulă din Marea Egee în calitate de şef de stat, dar cei trei înalţi prelaţi vor vizita tabăra de refugiaţi din Moria, unde se găsesc 2.500 de persoane care cer azil în Europa.

Un punct important al vizitei îl reprezinta semnarea de către cele trei personalităţi ecleziastice a unei declaraţii comune referitoare la drama imigranţilor şi la necesitatea soluţionării urgente a aceste probleme. Vizita se va încheia cu întâlniri particulare ale Papei cu patriarhul ecumenic şi cu arhiepiscopul grec, precum şi cu un dialog cu şeful guvernului de la Atena. Aceasta va fi cea de-a 13-a călătorie apostolică a Papei Francisc şi a doua vizită în Grecia a unui suveran pontif, după cea efectuată de Papa Ioan Paul al II-lea la Atena în 2001.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`