Numărul infracţiunilor de evaziune fiscală a explodat cu 64,4%, anunță Poliția Română

Numărul infracţiunilor de evaziune fiscală a explodat cu 64,4%, anunță Poliția Română
Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române. Sursa foto: Captură Video - Poliția Română / Facebook

Numărul de infracțiuni de natură economică și legate de violența domestică este în creștere, potrivit unui bilanț prezentat de Poliția Română cu privire la primelepatru luni ale anului în curs. Mai exact, numărul infracţiunilor de evaziune fiscală a crescut cu 64,4%. Pe de altă parte, numărul infracţiunilor de tâlhărie a scăzut cu 14,4%:

Creștere alarmantă a evaziunii fiscale

„Situaţia operativă se situează aproximativ la aceleaşi valori ca în pe:rioada similară a anului precedent. Cu toate acestea, se constată un trend ascendent în cazul infracţiunilor economico-financiare – o creştere de 20 de procente. Astfel, a crescut numărul infracţiunilor de evaziune fiscală cu 846 de fapte, respectiv o creştere de 64,4%. De asemenea, a scăzut numărul infracţiunilor de furt cu 5,6%, iar numărul infracţiunilor de tâlhărie a scăzut cu 14,4%”, a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR, potrivit Agerpres.

Acesta a mai precizat că în primele patru luni ale acestui an, poliţiştii au emis peste 4.000 de ordine de protecţie provizorii, 1.651 dintre acestea fiind transformate în ordine de protecţie de instanţele de judecată.

„În aceeaşi perioadă, poliţiştii au intervenit la 38.656 de cazuri de violenţă domestică, dintre care 19.348 în mediul urban şi 19.308 în mediul rural. La nivel naţional, numărul faptelor penale în domeniul violenţei domestice a crescut cu 3,5%, faţă de primele patru luni ale anului 2023, de la 17.792 la 18.410 fapte”, a mai arătat Drăgan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România
19:29 - Gorj: Școală și grădiniță modernizate cu 1 milion de euro, ținute închise. Care este explicația primarului
19:28 - Există sau nu o înțelegere între PSD și AUR? Laurențiu Gîdei: Cred că lucrurile au mers prea departe. Cei doi care au lansat astfel de supoziții sunt niște amatori ai politicii, niște iresponsabili (VIDEO)
19:06 - 100% Schengen, doar în 2025
19:03 - Nicușor Dan a explicat cum se împart banii între PMB și primăriile de sector și de ce are nevoie de o sumă mai mare la Primăria Generală / Răspunsul său, întrebat de un bucureștean dacă „vrea să fie dictator” (VIDEO)