O țară NATO vrea să își facă propria armată de ucraineni. Vrea să colaboreze cu Ucraina pentru repatrierea bărbaților

O țară NATO vrea să își facă propria armată de ucraineni. Vrea să colaboreze cu Ucraina pentru repatrierea bărbaților
Foto: Hepta/Sputnik / Aleksey Nikolskyi

Polonia ar putea crea o unitate militară formată din ucrainenii stabiliți în această țară și care au primit de la Kiev ordine de mobilizare.

Polonia colaborează cu Ucraina

Ucraina a cerut Poloniei să trimită instructori militari polonezi pe front, dar ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, crede că ar fi mai efficient și sigur să creeze o unitate formată din ucrainenii care sunt supuși recrutării, în Polonia, conform știrileprotv.

Ucraina a solicitate repatrierea bărbaților apți de luptă care au fugit din țară, chiar dacă legea marțială nu le permitea bărbaților cu vârsta între 18 și 60 de ani să își părăsească țara aflată în război.

Astfel, autoritățile de la Kiev au suspendat ședințele de consulare pentru cetățenii care au vârsta mobilizării și care se află în străinătate.

În Polonia sunt peste 150.000 de ucraineni cu vârsta pentru mobilizare, drept pentru care această țară va ajuta Ucraina pentru a-i repatria.

Lege noua privind mobilizarea în Ucraina

Țara vecină are nevoie de soldați pentru a lupta împotriva Rusiei. Zelenki a demis toți comandanții comisariatelor militare din Ucraina pentru a elimina corupția din sistem, în urma sustragerilor bărbaților care au vârsta mobilizării. Astfel, vârsta pentru a lupta pe front a fost redusă de la 27 la 25 de ani. Legea nouă, promulgate în 16 aprilie, înăsprește pedepsele pentru cei care se sustrag de la mobilizare.

Președintele ucrainean a promulgat o lege care le permite deținuților să fie eliberați pentru a lupta împotriva rușilor, dar cu excepția celor care au fost condamnați pentru assassinate, violuri, dapte de corupție politică și infracțiuni împotriva securității naționale.

Kievul preconizează că în jur de 20.000 de prizonieri vor solicita să lupte pe front în schimbul elibăririi condiționate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`