Hibernarea a ajuns în Europa. Există speranța de a trăi din nou

Hibernarea a ajuns în Europa. Există speranța de a trăi din nou
Foto: Pixabay.

Medicul german Emil Kendziorra, fondatorul companiei Tomorrow Biostasis, a experimentat hibernarea la oameni. Sunt patru corpuri pe care le ține în azot lichid la -196 de grade.

Planul medicului

Medicul încearcă să criogeneze corpurile persoanelor care au murit, sperând că medicina va putea să îi readucă la viață, la un moment dat, conform G4media.

Companiare are deja patru cadavre pe care le ține în azot lichid la -196 de grade, în orașul elvețian Rafz.

Fondatorul companiei spune că își dorește să creeze o lume în care oameni să decidă cât vor să trăiască.

Ce reprezintă procesul

După ce acesta va muri, dar să nu treacă mai mult de o oră de la moarte, pentru a nu se ajunge la moartea celulară a organismului, cadavrul va fi transportat într-o ambulanță special. Asupra acestuia se vor efectua compresii toracice, se va administra oxigen și se va scufunda în gheață, apoi va fi transportat la centrul Rafz.

Sângele va fi drenat din corp, iar în locul său se va injecta un amestec de antigel și substanțe chimice pentru a conserva organelle. Procesul se numește vitrificare. Abia la finalul acestor pași, cadavrul se va scufunda în azot lichid la aproape -200 de grade și se va ține într-o celulă de oțel înaltă de trei metri. Pe tot parcursul procesului nu este nevoie de electricitate.

Dar, compania oferă două pachete de servicii: crioconservarea întregului corp, care costă 200 de mii de euro, și crioconservarea creierului, care ajunge la prețul de 60 de mii de euro.

Circa 400 de persoane s-au înscris deja pe lista de hibernare și plătesc o taxă lunară de 25 de euro, iar din 15 iunie va deveni 50 de euro.

În orice caz, medicul german a menționat că la momentul actual nu este posibilă reînvierea, dar poate că peste 100,300 sau 500 de ani se va putea realiza.

Unii experți au ridicat problema riscului degradării organelor în urma procesului de vitrificare, iar cel care ar avea cel mai mult de suferit ar fi creierul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Theodor Paleologu nu crede că noua coaliție îl vrea pe el candidat la prezidențiale: Ar fi ridicol să mă autoproclam. Candidatul tare mi-e teamă că va fi o emanație a partidelor europene care știm cât de eficiente sunt
23:21 - Cum am ajuns în Schengen cu drepturi depline. Ciolacu susține că o întâlnire cu Blinken a fost decisivă: „Românii nu mai pot fi considerați cetățeni europeni de mâna a doua” (VIDEO)
22:55 - Adriana Bahmuțeanu continuă războiul cu Silvius și Honorius Prigoană: Nu sunt lăsată să-mi țin copiii în brațe. Frații vitregi ne-au jefuit de acest drept. Toată povestea asta ascunde un scop material al lor
22:23 - Circa 1.000 de persoane, posibil să fi fost ucise de ciclonul Chido în teritoriul francez Mayotte. Cea mai puternică furtună din ultimii 90 de ani a pus la pământ cartiere întregi (VIDEO)
21:49 - Damian Drăghici, soluții pentru cei care se simt singuri: „Am un lucru care mi se întâmplă…”
21:26 - Furt la o mănăstire din județul Cluj. Hoții au fugit cu mai multe obiecte prețioase
20:59 - „Voi cum rezistați cu un salariu de 3.500 de lei? Sunt eu singura fraieră?”. Revolta unei tinere în online și valul de comentarii stârnite. Ce sfaturi a primit
20:33 - Un bătrân de 77 de ani din Dolj a fost ucis de propriul fiu. Cum a aflat Poliția
20:12 - Un motan călător a fost găsit după 11 ani, la 1.300 de kilometri distanță: „Ce altceva mai poți face decât să te bucuri?” (VIDEO)
19:39 - Peste 20 de persoane, surprinse de vremea rea în zona vârfului Leaota. Acţiune extrem de dificilă a salvamontiștilor (FOTO)